середа, 27 березня 2013 13:21

"Після "Кримінального чтива" я міг вийти на пенсію і жити розкішно" - 10 культових фраз Тарантіно

"Після "Кримінального чтива" я міг вийти на пенсію і жити розкішно" - 10 культових фраз Тарантіно
Квентін Тарантіно. Кадр з фільму "Джанго звільнений"

Сьогодні, 27 березня, знаменитий режисер та сценарист Квентін Тарантіно відзначає 50-річний ювілей.

У 1992 році Квентін Тарантіно дебютував як режисер, знявши за власним сценарієм поліцейський трилер "Скажені пси" (Reservoir Dogs). У цьому фільмі він також зіграв одного із гангстерів - Містера Коричневого. Але відомим на весь світ став у 1994 році, коли його "Кримінальне чтиво" зібрало всі премії найпрестижніших фестивалів - "Золоту пальмову гілку", "Оскар", "Золотий Глобус", BAFTA.

Глядачі перш за все люблять його за "Кримінальне чтиво", "Убити Білла", "Безславних виродків". А він найбільше любить кіно. Своєю музою режисер називає актрису Уму Турман, вона зіграла в його фільмах "Кримінальне чтиво" і обох частинах "Убити Білла".

Два місяці тому на українських екранах показали нову стрічку Тарантіно "Джанго звільнений". За цей фільм Квентін отримав свій другий "Оскар" у номінації "Кращий сценарій". А Крістоф Вальц - нагороду за фільм як кращий виконавець другого плану.

Gazeta.ua підібрала десятку "тарантінівських" висловів, що уже стали афоризмами.

"Я став прикметником раніше, ніж міг припустити. Зараз кожен третій сценарій - "тарантінівський". Усі, кому не лінь, працюють під Тарантіно".

"Одна з головних фішок - це почуття гумору у всіх моїх фільмах. Я намагаюся змусити вас реготати над абсолютно несмішними речами. Коли я пишу свої сценарії, я чую сміх".

"Звичайно, "Убити Білла" - це насильницьке кіно, але це фільм Тарантіно. Ви ж коли приходите на концерт Metallica, не просите - ідіоти, вимкніть музику".

"Я не ходив в кіношколу, я ходив у кіно".

"Останнім часом я збираю прокатні копії фільмів. Для цінителя кіно збирати відео - це як курити траву. Диски - це, безумовно, кокаїн. А прокатні копії - чистий героїн. Коли починаєш збирати прокатні копії, ти наче весь час під кайфом".

"Давно я не бачив нічого такого в кіно, що могло б мене налякати. Що мене дійсно лякає, так це щури. У мене справжня фобія".

"Запозичують посередності, професіонали - крадуть!"

"У мене різне ставлення до насильства в реальному житті і в кіно. Насильство в кіно викликає сильні почуття, а в житті - тільки жах і огиду".

"Після "Кримінального чтива" я міг вийти на пенсію і жити розкішно. Але продовжую знімати тому, що це моє хобі".

"Я не стверджую, що не одружуся і не заведу дітей, поки мені не виповниться 60 років. Але на сьогоднішній день я зробив вибір і йду своєю дорогою один".

За матеріалами imdb.com, esquire.ru, tarantino-films.ru

Зараз ви читаєте новину «"Після "Кримінального чтива" я міг вийти на пенсію і жити розкішно" - 10 культових фраз Тарантіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі