четвер, 07 червня 2018 11:55

П'ять причин, чому українцям варто відвідати Sziget Festival 2018

П'ять причин, чому українцям варто відвідати Sziget Festival 2018
Sziget Festival 2017. Фото: Прес-служба Sziget Festival

Sziget Festival - один із найбільших у світі фестивалів музики і мистецтв. Програма складається з понад 50 сцен, де кожен має можливість не тільки побачити топових хедлайнерів Main Stage, а й відчути унікальну атмосферу програми розваг 24/7.

Тисячі українських меломанів щороку відвідують фестиваль. Sziget подобається українцям через музичне наповнення, чудову інфраструктуру, географічну близькість та безвізовий режим. Квитки на фестиваль меломани купують заздалегідь, навіть ще не знаючи складу виконавців.

Журналісти Gazeta.ua з власного багаторічного досвіду визначили п'ять причин, чому українцям варто відвідати музичний фестиваль Sziget 2018. Цього року він пройде в Будапешті з 8 по 15 серпня.

МУЗИКА

Музика на фестивалі на будь-який смак. Sziget вабить різноманітністю жанрів: тут можна почути метал, індастріал, електроніку, рок і поп, діджейську музику і народні співи. Тут виступали такі зірки, як The Prodigy, Placebo, Radiohead, The Offspring, Chemical Brothers, Fatboy Slim, Pink, Lily Allen, Mika, Robbie Williams, Nick Cave, Napalm Death, Limp Bizkit та багато інших. Цього року 8-15 серпня музична програма Sziget 2018 буде наповнена виступами наймасштабніших світових зірок і найкращих молодих талантів. Серед яких: Lana Del Rey, хіп-хоп суперзірка Kendrick Lamar, королі інді-року Arctic Monkeys, захопливий віртуальний рок-гурт Gorillaz, екстраординарний діджей Kygo, нова поп-улюблениця, переможниця BRIT Award 2018, Dua Lipa і фолк-рок легенди Mumford & Sons, які зіграють на Sziget своє єдине в цьому році європейське фестивальне шоу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З ювілейного Sziget Festival 2017 починається нова ера фестивалю

ЦІНИ

Sziget – недорогий фестиваль не лише за європейськими мірками, й за українськими. Вхідний квиток на цілий день коштує стільки ж, як і кількагодинний концерт відомого виконавця. Але на фестивалі за день можна почути кілька десятків музичних зірок. Окрім того – мистецтво, театр, розваги і чудово організована інфраструктура. Ще один бонус – наметове містечко, квиток із кемпінгом суттєво економить фінанси. Ціни на острові чітко регламентовані, але не занадто завищені. Можна харчуватися і поза межами фестивалю. Столиця Угорщини – порівняно недороге європейське місто для туристи. Розваги, харчування і транспорт тут доступні для кожного подорожувальника.

ДОРОГА

Sziget – один із найближчих до нас масштабних фестивалів. Організатори подбали, щоб всі фанати якісної музики могли легко дістатися з України в Будапешт. Варіантів безліч: від авіарейсу Wizz Air до звичайного велосипеда. Найкращий варіант – власним авто або ж скористатися послугами угорської залізниці. Для відвідувачів фестивалю є кілька бонусів – зворотний квиток на потяг буде безкоштовним. Потрібно лише поставити печатку на острові.

АТМОСФЕРА

Острів – місце для щасливих, веселих, толерантних людей. Інфраструктура побудована таким чином, щоб люди з інвалідністю не відчували дискомфорту – є спеціальні туалети, пологі доріжки та підвищення перед сценами. На фестивалі не осудять за поведінку, одяг, одностатеві стосунки. Це територія на цілий тиждень вільна від упереджень. За цією атмосферою сюди і їдуть з усього світу молоді люди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столиці оберуть кращий гурт, який виступить на Sziget Festival 2018

БУДАПЕШТ

Багато європейських фестивалів відбувається поза межами міст. Перевага Sziget – в місці розташування. Майже самий центр Будапешта, всього кілька зупинок транспорту до знаменитого Парламенту. Це одне з найкрасивіших міст Європи. Варто відвідати історичні місця, паби, скуштувати угорську кухню, поплавати на кораблі по Дунаю і багато іншого.
Якщо плануєте багато їздити в Будапешті, відвідувати музеї і цікаві місця — варто придбати CityPass. Це безлімітний абонемент на всі види громадського транспорту на 13, 7 або 3 дні. Також включено один безкоштовний вхід до купалень, знижки на вхід до музеїв. Вартість — від 15 до 42 євро в залежності від кількості днів.

Відомий на весь світ музикант-мультиінструменталіст, саундпродюсер і діджей Bonobo, а також Flux Pavilion, Yellow Claw, Oscar and the Wolf, Rhye, Michael Calfan і What So Not доповнять вже остаточно сформований лайн-ап Sziget 2018.

Зараз ви читаєте новину «П'ять причин, чому українцям варто відвідати Sziget Festival 2018». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі