вівторок, 10 квітня 2012 14:58

"Панораму французького кіно" відкрив фільм з дочкою Депардьє

"Панораму французького кіно" відкрив фільм з дочкою Депардьє

Картиною "Мистецтво кохати" французького режисера Емманюеля Муре, 6 квітня розпочали кінофестиваль "Панорама французького кіно" в столичному кінотеатрі "Київ".

"Мої фільми називають типово французькими і в Угорщині, і тут, в Україні, а от вдома критики кажуть, що я не вписуюсь в наш кінопроцес, - розповів на показі французький режисер Емманюель Муре. Глядачі, які бажали потрапити на сеанс, стільці брали в буфеті, сідали в проходах переповненого залу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Г'ю Лорі в Києві буде їсти український сир

"Мораль – це те, що стосується нас кожної миті, - представляє свій фільм публіці режисер. - Наприклад мене чекає вдома на вечерю дружина, а я зустрічаю друга, який пропонує мені перехилити чарчину. От вже перед нами вибір: кого я маю образити, свого друга чи дружину. Питання морального характеру виникають перед нами весь час. В сучасному французькому театрі та кіно більшість режисерів дають однозначні відповіді, що таке погано і що таке добре. Я хочу щоб після моїх картин глядач подумав і сам знайшов ці відповіді. Хоч в мене і комедія, я починаю фільм історією про композитора, який помер так і не знайшовши справжнього кохання. Для того, щоб глядач не весь час сміявся, а на нього находили меланхолійні філософські хвилі".

"Мистецтво кохати" це альманах короткометражних фільмів, деякі історії з яких переплітаються. Одну з головних ролей в фільмі грає донька зірки французького кіно Жерара Депардьє 38-річна Жюлі. По секрету її героїня зізнається кільком своїм подругам, що вже більше року не мала стосунків з чоловіком. Одна з них пропонує по-дружбі позичити їй на ніч свого хлопця. Інша одружена, але в неї закоханий друг, вона пробує їх познайомити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві показували іспанське кіно та дарували троянди

"У мене знялось ще декілька відомих у Франції акторів - Франсуа Клюзе, Ґаспар Ульєль. Кошторис картини 2мільйони євро, це не багато для нашої країни й імен, задіяних у фільмі. За законом, я не можу платити менше встановлених профспілкою гонорарів. Вдячний акторам, що підписали офіційну угоду на одну суму, а знялися в мене за гроші в половину менші.

В кінці квітня картина "Мистецтво кохати" вийде у всеукраїнський прокат.

Зараз ви читаєте новину «"Панораму французького кіно" відкрив фільм з дочкою Депардьє». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі