середа, 09 лютого 2022 12:09

Оголосили переможців Brit Awards 2022: хто став тріумфатором і виборов три головні нагороди
7

Британська премія Brit Awards - одна з небагатьох, яка не скасовувалася в останні два роки через пандемію. 2020 року церемонія відбулася за кілька тижнів до того, як Велика Британія опинилася в локдауні. Торішнє вручення нагород відбулося у травні з аудиторією 4 тис. осіб, включаючи медичних працівників, яким видали безкоштовні квитки.

Цьогоріч уперше в історії премії не ділили на чоловічі та жіночі номінації. Ведучим шоу був стендап-комік Мо Гілліган. На премії виступали Ед Ширан, колишній фронтмен гурту Oasis Ліам Галлахер, автор-виконавець Сем Фендер та співачка Енн-Марі, пише nv.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Романтична комедія з Дженніфер Лопес і пригодницький екшн з Антоніо Бандерасом - найгучніші фільми, що виходять у прокат 10 лютого

Тріумфатором Brit Awards 2022 стала Адель. Виконавиця виборола три головні нагороди: "Артист року", "Альбом року" (30) та "Пісня року" (за Easy on Me). Співачка присвятила нагороду синові Анджело та колишньому чоловікові Саймону Конекі.

Little Simz
Фото: Reuters
Адель
Wolf Alice
Олівія Родріго
Сем Фендер

Список переможців Brit Awards 2022:

Альбом року — Адель, 30;

Артист року — Адель;

Найкращий гурт — Wolf Alice;

Пісня року — Адель, Easy On Me;

Найкращий новий артист — Little Simz;

Найкращий міжнародний артист — Біллі Айліш;

Найкраща міжнародна група — Silk Sonic;

Найкраща міжнародна пісня — Олівія Родріго, Good 4U;

Висхідна зірка Британії — Холлі Хамберстоун;

Найкращий танець — Беккі Хілл;

Найкращий рок/альтернатива — Сем Фендер;

Найкращий поп/R&B — Дуа Ліпа;

Найкращий хіп-хоп/грайм/реп — Dave;

Продюсер року — Inflo;

Автор року - Ед Ширан.

Brit Awards (The Brits) - щорічна церемонія вручення музичних нагород Великої Британії в галузі попмузики, заснована Британською асоціацією виробників фонограм, є британським еквівалентом премії Греммі. Вперше вручено 1977 року (щорічно вручається з 1982). Для виконавців класичної музики існує окрема премія Classical BRIT Awards, що вручається у травні кожного року, починаючи з 2000 року.

Зараз ви читаєте новину «Оголосили переможців Brit Awards 2022: хто став тріумфатором і виборов три головні нагороди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі