вівторок, 29 травня 2012 10:59

Іспанського режисера судять за фільм "Як приготувати Ісуса"

Іспанського режисера судять за фільм "Як приготувати Ісуса"
Незважаючи на те що фільм був знятий в 1978 році, він привернув увагу тільки в 2004-му. Фото: kino.oboz.ua

Іспанський режисер Хав'єр Крає (Javier Krahe) 28 травня постав перед судом за звинуваченням в образі почуттів віруючих, пише El Pais.

Звинувачення було пред'явлено режисерові за 54-секундний фільм "Як приготувати Ісуса", який вийшов в 1978 році. Раніше режисера намагалися судити двічі, але обидва рази справу закривали.

Крає вважає судовий процес абсурдом. За його словами, його звинувачують в тому, чого він не робив. "Я особисто не готував Христа по телевізору, я не з'являюся у фільмі й ніде не демонстрував кадри з фільму", - заявив режисер. "Як взагалі довести, що чиїсь релігійні почуття були ображені?" - також задається питанням Крає.

Фільм Хав'єра Крає й Енріке Сесеньі "Як приготувати Ісуса" представляє собою замальовку, в якій розповідається кулінарний рецепт приготування Ісуса. Глядачам радять відокремити тіло Ісуса від хреста, потім ретельно висушити, додати приправ за смаком і поставити в духовку на три дні. Після закінчення цього терміну Ісус повинен вийти з духовки сам.

Незважаючи на те що фільм був знятий в 1978 році, він привернув увагу тільки в 2004-му, після того як його фрагмент був показаний в ток-шоу "Lo + plus" на телеканалі "Canal +". Під час ток-шоу фільм йшов фоновим зображенням, коли у Хав'єра Крає брали інтерв'ю.

На захист Крає виступили багато представників іспанської культурної еліти, в тому числі співак Віктор Мануель, актор Сантьяго Сегура, письменник Мігель Томас-Вальенте і багато інших. Усього під листом на захист краї підписи поставили 53 людини.

Зараз ви читаєте новину «Іспанського режисера судять за фільм "Як приготувати Ісуса"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі