вівторок, 07 серпня 2012 13:18

Андрій Макаревич написав відкритий лист Путіну

Андрій Макаревич написав відкритий лист Путіну
Фото: mk.ru

Музикант Андрій Макаревич звернувся до президента РФ Володимира Путіна з відкритим листом про корупцію. Лист у вівторок, 7 серпня, публікує газета "Московський комсомолець".

"Вам, звичайно, добре знайоме слово "відкат", - йдеться в листі Макаревича Путіну. - Якщо ще 5-6 років тому, "середній відкат" по країні становив 30 відсотків, то сьогодні це 70 відсотків, пише співак, додаючи, що "про це сьогодні знає вся країна. Знає і мовчить".

"Я знаю, що ви скажете - нехай звертаються до суду. Вони не підуть в суд, Володимир Володимирович, - продовжує музикант. - Тому що наш суд сьогодні - або машина для покарання неугодних, або апарат з прийому грошей від позивачів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макаревич слідом за Путіним спустився на дно Байкалу

На 30 відсотків бюджету, що залишилися після "відкатів", пише Макаревич, "ми збираємося кріпити оборону, будувати дороги, розвивати промисловість, медицину і освіту і проводити кращу в світі Олімпіаду". Якщо ситуація найближчим часом не зміниться, підсумовує він, то "справа пахне тотальною катастрофою".

Лідер "Машини часу" просить Путіна втрутитися в події, оскільки "будь-які серйозні зміни в нашому житті відбуваються сьогодні виключно за Вашим рішенням, Вашому слову, Вашому погляду". Завершує Макаревич своє звернення до Путіна словами: "Я не вірю, що Вам настільки наплювати на країну, яка обрала Вас президентом".

Андрій Макаревич останнім часом бере активну участь в суспільно-політичному житті країни. Так, після висунення Путіна на черговий президентський термін Макаревич оприлюднив сатиричну пісню "До нас в Холуєво приїжджає Путін". Під час передвиборної кампанії він був довіреною особою кандидата в президенти Михайла Прохорова. Макаревич також поставив свій підпис під відкритим листом діячів російської культури на захист учасниць панк-групи Pussy Riot.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Макаревич написав відкритий лист Путіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі