вівторок, 23 жовтня 2012 12:35

200 чоловік одягли твід і сіли на велосипед: ретро-заїзд у Києві
9

Фото: Фото: Олександр Заклецький

Вихідними у Києві, клуб шанувальників тюнінгованих велосипедів Pride Customs зібрав людей на нетрадиційний велозаїзд. Головною умовою був дрес-код: твідовий піджак, сорочка, краватка, для дівчат капелюшки, все у стилі 20-50-х років.

"Мета нашого заїзду не тільки у пропаганді здорового та екологічного транспорту", – розповів Володимир Череміс, організатор заїзду, - "Але й показати, що на велосипеді можна їздити в різному одязі, вишукано та елегантно. Цього разу про участь заявило 250 людей".

"Для мене такий одяг це стиль життя, - каже художник Тімур Масаутов. - "У TweedRun ключове слово це твід – вся стара Європа все ж таки повертається до вічних цінностей, так що велозаїзди у вишуканих костюмах не окремо взяте явище Лондона або Києва. Це пропаганда не тільки здорового способу життя, але й здорового, можна навіть сказати правильного стиля. Я не вважаю твід чимось таким ретро, до ретро можна віднести робочі штани американських пастухів та такі ж самі за стилем чорні куртки, або взагалі наше ноу-хау тренікі з лаковими мештами. Це ж просто повний жах та несмак!"

Біля брами зібралося більше двухсот велосипедів самих неймовірних моделей, форм, та кольору. Люди навколо них такі ж яскраві та незвично вдягнені.

"Я вдруге беру участь у подібних заїздах", - каже перукар Тетяна Піменова. - "Мій костюм консервативний, але кожен день я їзжу у більш такому рок-н-рольному стилі, до речі влітку брала участь ще і в рок-круізі, коли всі вдягалися у образи рок-зірок".

Проїхавши по Липській, Хрещатику та Володимырський велосипедисти прибувають на Михайлівську площу.

"Все було дуже чудово", - ділиться враженнями киянка Наталя. -"Я років з 30 не сідала на велосипед. Спочатку було досить страшно, але проїхатися по Липський на ровері це
просто супер!"

Закінчили ретро-заїзд у парку Бабин Яр.

Зараз ви читаєте новину «200 чоловік одягли твід і сіли на велосипед: ретро-заїзд у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі