пʼятниця, 16 березня 2018 06:30

Зняли фільм за п'єсою Дмитра Корчинського

Автор: WWW.RUSVESNA.SU
  Радник міністра внутрішніх справ України, ветеран АТО Ілля Кива (ліворуч) у фільмі ”Посттравматична рапсодія” за п’єсою Дмитра Корчинського зіграв українського революціонера-анархіста Нестора Махна
Радник міністра внутрішніх справ України, ветеран АТО Ілля Кива (ліворуч) у фільмі ”Посттравматична рапсодія” за п’єсою Дмитра Корчинського зіграв українського революціонера-анархіста Нестора Махна

— Культура — це завжди пропаганда, — каже політик Дмитро ­Корчинський, 54 роки.

У київському кінотеатрі "Кінопанорама" відбулася презентація фільму "Посттравматична рапсодія" за його п'єсою.

Улітку 2014 року з-під Іловайська відступає боєць добровольчого батальйону "Донбас" Сашко. Зустрічає різних дивних людей, які опинилися в тих краях через зміщення часу, за сюжетом. Серед них — давньокиївський князь Всеволод Мстиславич, який вижив у битві з монголами на річці Калці. Козацький гетьман Петрик, який воював проти росіян. Нестор Махно на кулеметній тачанці та генерал вермахту фон Манштейн.

— Українці зараз вітчизну захищають на тому ж рубежі, де князівські дружини намагалися заступити шлях орді, — продовжує Корчинський. — Річка Калка — біля Маріуполя. Показали, що протягом 700 років відбувалося на Донбасі. 1223 року битву на Калці ми програли. Нарешті маємо перемогти. І відплатити орді за все.

Тільки по-справжньому злободенне лишається у віках. Античні драми Софокла, Арістофана — суцільне прославляння політики Афін. Наша держава зараз у такому стані, що кожне якісне виконання української пісні — це вже пропаганда. Навіть якщо співають про кохання чи про ставок-млинок. Бо це — про українську душу.

Головну роль у "Посттравматичній рапсодії" зіграв 25-річний Назар Борушок. У фільмі також знялися колишні бійці добровольчих батальйонів "Свята Марія", "Азов", "Шахтарськ". Кременчужець Артем Безверхий із 81-ї десантно-штурмової бригади був учасником оборони Донецького аеропорту.

— Ми живемо в часи героїв і звитяжців. Про мародерів, бариг, спекулянтів, зрадників, порошенків, гройсманів, яценюків люди забудуть. У пам'яті назавжди залишаться "Тайра", "Червень", "Да Вінчі", "Санта","Тихий" (позивні українських бійців. — ГПУ) й тисячі інших фронтовиків.

Німецького генерала Еріха фон Манштейна в стрічці втілив 39-річний Анатолій Пашинін. Колишній російський актор народився на Кіровоградщині. Зараз служить у 8-му окремому батальйоні Української добровольчої армії.

— Він єдиний, хто отримав гонорар за цей фільм, — усміхається Корчинський. — Вимагав 120-міліметровий міномет. Потрібен його батальйону. Сподіваємося, що москалям і сєпарам цей наш подарунок теж сподобається.

"Посттравматичну рапсодію" після прем'єри в Києві покажуть в інших містах України. Організують сеанси для військових на передовій. Режисер фільму — Павло Когут.

Зараз ви читаєте новину «Зняли фільм за п'єсою Дмитра Корчинського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі