вівторок, 07 лютого 2006 18:48

Знімають нового "Гаррі Поттера"

Розпочалися зйомки п"ятого фільму про пригоди Гаррі Поттера — "Орден Фенікса". Світова прем"єра фільму має відбутися 1 червня наступного року.

Нова картина про те, як Гаррі Поттер не може дочекатися закінчення канікул, аби якнайшвидше розпочати п"ятий рік навчання у Хоґвартсі. Він страждає від самотності.

Роль Гаррі Потттера знову отримав 16-річний Деніел Редкліфф. Він народився в Лондоні. З п"яти років мріяв стати актором. Уперше знявся у фільмі "Девід Копперфілд" 1999-го. З режисером першої стрічки про Гаррі Крісом Коламбусом, 47 років, Деніел зустрівся випадково, у театрі.

— Усю виставу я сидів і молився, щоб не пропустити свого Гаррі у натовпі, коли опуститься завіса, — пригадував потім режисер.

За "Орден Фенікса" Редкліфф має отримати $14 млн

Тоді на головну роль претендували 1600 хлопчиків. Деніел вважає, що вибір зупинили на ньому, бо він народився 23 липня — в один день з авторкою "поттеріани" Джоан Роулінг, 40 років. Почувши про свою перемогу в кастингу, Редкліфф розплакався від щастя.

За зйомки у "Філософському камені" він заробив $250 тисяч, за "Таємну кімнату" — $3 млн. А за "Орден Фенікса" юна зірка має отримати $14 млн.

У рейтингу найсексуальніших чоловіків планети 16-річний Ден посів 86-те місце. Перед зйомками в "Ордені Фенікса" Редкліффа консультував психолог, аби хлопець міг правдиво відтворити переживання людини, котра втратила когось близького, а сама лишилася живою.

Новий фільм знімає режисер Девід Йєтс, 42 роки. Раніше він спеціалізувався на телевізійних проектах. У стрічці будуть нові обличчя. Імельда Стаунтон, 50 років, зіграє викладача із захисту від темних мистецтв. У ролі Луни Лавгуд знімається 14-річна красуня Еванна Лінч. Вона перемогла серед 15 тисяч претенденток на цю роль. Лінч, на відміну від самого Редкліффа, фанатка всього, що пов"язане з Гаррі Поттером. Аби потрапити на кастинг, претендентка вмовила батьків забрати її з лікарні. Дівчинка дуже тішиться примірником книжки "Гаррі Поттер і Орден Фенікса" з автографом самої Джоан Роулінг.

Зараз ви читаєте новину «Знімають нового "Гаррі Поттера"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі