пʼятниця, 13 травня 2011 03:45

Забужко сподобався роман про п'яницю

29 травня у столичному "Мистецькому арсеналі" письменник 40-річний Андрій Кокотюха презентує книжку "Пророчиця". У романі йдеться про колишнього міліціонера, який розслідує вбивство.

— Оксана Забужко сказала, що це перший детектив, який вона прочитала у житті, — каже автор. Торік письменниця нагороджувала рукопис дипломом на літературному конкурсі "Коронація слова".— Їй дуже сподобався головний герой — український анархіст, який образився на весь світ. 20 хвилин розводилася, який це геніальний роман. Доки вона виголошувала промову, отримав одразу дві пропозиції від видавництв.

Книжка вийшла накладом 3 тис.примірників у столичному видавництві "Країна мрій".

— Головний герой — колишній міліціонер, який п'ять років відсидів за чужі гріхи. Попав під чистку. У нашій країні кожного мєнта є не тільки за що посадити, а й за що розстріляти. Це людина з понівеченим минулим і без майбутнього. Хто його такого на роботу візьме? Половину книжки він не просихає. Але ще не хрон, одеколону не вживає. Сам його пив і знаю, що герої кримінальних романів таке не п'ють. Мій герой не втрачає професіоналізму й може працювати навіть у стані середнього алкогольного сп'яніння.

Дія твору відбувається в Конотопі.

— Не обійдеться й без Конотопської відьми, — каже автор. Любовної лінії у романі немає.

— Любов'ю треба займатися, а не писати про неї. Ніколи не казав про свої почуття. Дружина це розуміє. Коли кохаєш, це й так видно. Попросили написати сценарій із любовною сценою. Я довго доказував, що не можу цього зробити. Коли написав, погодилися, що краще б я цього не робив.

Кокотюха переробив роман під одну із серій кримінального серіалу.

— Це буде багатосерійний фільм за моїми творами.  Переговори з інвесторами ведемо рік.

Зараз ви читаєте новину «Забужко сподобався роман про п'яницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі