вівторок, 26 лютого 2008 17:49

За квитки на піаніста Руденка побилися

Перед концертом російського піаніста 40-річного Вадима Руденка ввечері 21 лютого в Національній філармонії України залишилися лише найдорожчі квитки — по 50 грн. Одна жінка продавала біля входу ще два по 10 грн. За них троє фанатів побилися.

У першому відділені концерту звучить Друга симфонія Сергія Рахманінова. Її виконує Національний симфонічний оркестр під керівництвом Володимира Сіренка. Двоє хлопців на балконі тримають у руках партитуру і слідкують за нотами — вчать музику. Студентів зібралося багато.

Після антракту людей побільшало. Руденкові голосно аплодують. Він грає Другий фортепіанний концерт Рахманінова.

Як і Моцарт, Руденко почав грати на роялі в чотири роки. А в сім дав свій перший сольний концерт. Продюсери звернули увагу на 24-річного піаніста, коли він 1991-го переміг у Міжнародному конкурсі королеви Єлизавети, що проходить у Бельгії. Потім були гастролі в Зальцбурзі, Амстердамі, Парижі, Токіо, Мадриді, співпраця з вісьмома найвідомішими диригентами світу. Із 1998-го Руденко соліст Московської державної філармонії.

Зараз ви читаєте новину «За квитки на піаніста Руденка побилися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі