пʼятниця, 23 лютого 2018 07:50

"З такими композиціями не перемагають"

Автор: www.facebook.com/Tayanna
  Співачка Таяна — Тетяна Решетняк з Чернівців єдина з фіналістів ­Національного ­відбору Євробачення виступить з україномовною композицією ”Леля”
Співачка Таяна — Тетяна Решетняк з Чернівців єдина з фіналістів ­Національного ­відбору Євробачення виступить з україномовною композицією ”Леля”

— Слава Богу, що я вас не бачив на дитячому Євробаченні. Не люблю співаючих беззубих дітей, — каже продюсер 44-річний Андрій Данилко співаку Владиславу Каращуку, 20 років. Він тричі брав участь у відборі на дитячий конкурс. Нині став фіналістом Національного відбору на Євобачення-2018.

— Киянин Владислав Каращук, сценічне ім'я Лауд, має прекрасний вокал і цікаву англомовну пісню "Очікування", — розповідає музичний журналіст Філ Пухарєв, 26 років. — Таку, що номер можна було слухати із заплющеними очима. Але не вистачає родзинки. Відчувалося, що не знав, як поводитися на сцені. Це — телевізійний конкурс. Навряд чи глядачі люб­лять вухами.

24 лютого у фіналі Національного відбору на Євробачення-2018 у столичному Центрі культури "Київський політехнічний інститут" виступлять шість виконавців.

Гурт електронної ­музики "Ерайсд" створили співачка з Харкова 25-річна Софія Сухорукова з київськими музикантами. Серед них — барабанщик гурту "Бумбокс" Олександр Люлякін, 38 років. На нацвідборі виступають з англомовною піснею "Герої".

— Британська преса називає "Ерайсд" інтелігентною танцювальною музикою, — продовжує Пухарєв. — Соня Сухорукова — сильна вокалістка, але конкурсній пісні не вистачає звучання гітари.

Учасниця телевізійного талант-шоу "Х-фактор" Ірина Василенко, 31 рік, під сценічним ім'ям Вільна виконала англомовну композицію "Лісова пісня". Її номеру в етнічному стилі журі поставили низьку оцінку. У фінал Вільна вийшла після голосування глядачів, які в першому півфіналі дали співачці максимальний бал.

Троє з шести фіналістів брали участь у минулорічному відборі Євробачення.

— Багато хто говорить про тріумфальне повернення Меловіна (сценічне ім'я одесита 20-­річного Костянтина Бочарова. — ГПУ). Я з минулого року так і не зрозумів, що особливого глядачі побачили в цьому артистові. Цього разу він заспівав "Під сходами". Стандартна композиція для Євробачення, але з такими не перемагають. Весь номер на сцені стояв рояль і, за законами жанру, з ним щось мало відбутися. Я чекав, коли з нього полізуть балерини, як у росіянина Діми Білана 2006 року. А врешті Меловін просто зіграв на інструменті, хоч це трохи пожвавило номер. Журі в один голос заявляють, як Меловін виріс за рік, але неозброєним оком цього не ­видно.

Дует "Каднай" представив англомовну пісню "Удар від Всесвіту". Хлопці енергійні. Я був на їх концерті. На екрані відчувається лише 50 відсотків заряду, що вони випромінюють наживо.

Таяна (сценічне ім'я 33-річної Тетяни Решетняк із Чернівців, — ГПУ) після минулорічної участі зробила правильні висновки. Замінила ліричну пісню про нещасне кохання на танцювальний номер "Леля". Єдина у фіналі Національного відбору співатиме українською.

Перемогу нацвідбору українські букмекери пророкують Меловіну. Аутсайдерами вважають Лауда і Вільну.

Початок трансляції фіналу на телеканалах СТБ і UA: Перший о 19:00.

Виконавців оцінюватиме журі — переможниця Євробачення-2016 співачка Джамала, продюсери Андрій Данилко і Євген Філатов. Оцінки професіоналів підсумують із голосами глядачів. За однакової кількості балів, перевага надається вибору публіки.

Пісенний конкурс Євробачення-2018 пройде 8–12 травня у столиці Португалії Лісабоні.

Зараз ви читаєте новину «"З такими композиціями не перемагають"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі