понеділок, 01 жовтня 2007 17:14

Володимир Гришко привіз до Києва онука Карузо

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Після концерту в палаці ”Україна” Володимир Гришко запросив усіх співаків на фуршет. О другій ночі учень Гришка Віктор Мостика на столі заспівав ”О соле міо”
Після концерту в палаці ”Україна” Володимир Гришко запросив усіх співаків на фуршет. О другій ночі учень Гришка Віктор Мостика на столі заспівав ”О соле міо”

У суботу в столичному палаці "Україна" відбувся концерт "Світові хіти". 47-річний тенор Володимир Гришко запросив темношкіру американку Маркіту Лістер, норвежця Лассе Саґена та грузинку Тамару Ґвердцителі. Приїхав і онук італійського співака Енріко Карузо — Кармелло. Його гонорар за концерт становить 120 тис. євро. Для Гришка він виступив безплатно. Квитки за 400 грн розкупили за три дні до концерту.

— Усі зірки приїхали як друзі, без гонорару, — розповідає Володимир Гришко. — Маркіті Лістер довелося розірвати заради виступу контракт із театром "Метрополітен-опера" в Нью-Йорку. А Карузо відмовився від кількох виступів у міланському театрі "Ла Скала".

Співаки приїхали з власними масажистами й косметологами. Лістер та Карузо — вегетаріанці. Вони замовили в гримерки чисту воду та багато фруктів.

— З онуком Карузо я знайомий 15 років, — веде далі Гришко. — Ми разом виступали в Італії.

Концерт "Світові хіти" Гришко веде сам. У першій частині лунає класика в супроводі Національного симфонічного оркестру. Диригує Володимир Сіренко. У другій — виконують естрадні хіти "Онлі ю", "Коза сей", "Miнeллоно". Норвежець Лассе Саґен під час виконання пісні "Санта Марія" бере п"ять октав.

— Колись я почув виконавця російських пісень Івана Реброва, який брав п"ять октав, — розповідає Лассе зі сцени. — Подумав: Господи, якби я так міг. І Бог послав мені цей дар.

— Розкажи історію з ліфтом, — просить його Гришко.

— У готелі 20 хвилин я не міг піднятися в номер, бо ліфт їздив вгору-вниз не зупиняючись, — згадує Лассе. — Нарешті зупиняється.  Відчиняються двері. Я бачу там маленьку дівчинку й кажу їй "Хеллоу!" таким низьким голосом, яким тільки можу. Вона перелякалася. Наступного дня вже не бавилася в ліфті.

Ніхто ще не переплюнув Моцарта, Верді та Пуччіні

Зал сміється. Норвежець прилетів до Києва в середу й дав концерт для мешканців готелю "Редісон". Каже, на його виступ зібралося понад 200 жінок. Замість 45 хвилин він співав дві години.

45-річна грузинка Тамара Ґвердцителі з"являється у червоній сукні з пишним шлейфом, що волочиться підлогою.

— Цариця Тамара! — виводить її за руку Гришко.

Разом вони співають баладу з фільму "Шербурзькі парасольки".

— Із Володею ми зустрілися три роки тому на постановці "Кармен" у Дніпропетровській опері, — згадує Ґвердцителі згодом у гримерці. — Український режисер Юрій Чайка поставив "Кармен" для мене. А Володя виконував партію Хозе. Тепер ми дружимо. Хочемо заспівати в новій постановці "Кармен".

Зі своїм 8-річним учнем Віктором Мостикою Гришко співає "О соле міо". Потім садовить його собі на коліно.

— Я колись жив у Московському районі Києва, — говорить співак. — Мене називали українським Робертіно Лоретті. Вітюля, ти будеш майбутнім Солов"яненком? — запитує в Мостики. Хлопчик ствердно киває.

Гроші на концерт дав київський ювелірний дім "Заріна". Його представники дарують Гришкові діамантові запонки та хрестик за $ 20 тис.

— Володареві діамантового голосу, — оголошують зі сцени.

Естрадні співаки Віталій Білоножко та Павло Зібров застрибують із залу на сцену й дарують артистові по букету.

— Скучив за справжнім мистецтвом, — каже Зібров. — Класика — вічна. Ніхто ще не переплюнув Моцарта, Верді та Пуччіні.

7 жовтня Володимир Гришко на три місяці летить на гастролі до Америки. У Нью-Йоркській Метрополітен-опера він співатиме в операх "Війна й мир" та "Гравець".

Зараз ви читаєте новину «Володимир Гришко привіз до Києва онука Карузо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі