вівторок, 13 квітня 2010 01:37

Ван Дамму бракує грошей на фільм

Автор: фото надане прес-службою Ірини Білик
  Голлівудський актор Жан-Клод Ван Дамм у Києві знявся в кліпі ”Я люблю його” співачок Ольги Горбачової (ліворуч) та Ірини Білик.  Від гонорару відмовився
Голлівудський актор Жан-Клод Ван Дамм у Києві знявся в кліпі ”Я люблю його” співачок Ольги Горбачової (ліворуч) та Ірини Білик. Від гонорару відмовився

В американського актора 49-річного Жан-Клода Ван Дамма немає грошей, щоб зняти бойовик "Вежа". Для організації зйомок наприкінці лютого він приїхав до Києва. У фільмі хотів зіграти американця бельгійського походження, який втрачає пам"ять і потрапляє до України.

— На кіностудію імені Довженка Ван Дамм приїжджав один раз, — каже працівник кіностудії, просить не називати своє прізвище. — Переговори йшли в декілька етапів. Ван Дамм трохи переоцінив себе. Думав, тут йому як зірці відкриватимуть усі двері й усе робитимуть безплатно. Для нього провели екскурсію по кіностудії. Коли зайшла мова про гроші, сказав, що ще поїде на Одеську кіностудію. Після того не дзвонив і не заходив.

Бюджет фільму актор оцінив у $20 млн.

— Щоб оплатити оренду кіностудії, апаратуру, роботу акторів та операторів, хватить $10 млн. Але у Ван Дамма, певно, і цих грошей немає. Коли запитали в нього про сценарій, сказав, що його пишуть американські автори. Із голови почав розказувати якісь історії. У нас на студії таке обладнання та потужне устаткування, яке багато американських студій не можуть собі дозволити.

Ван Дамму радять знайти інвесторів, які вкладуть гроші у проект.

— За 10 мільйонів доларів ми відберемо для Ван Дамма акторів, надамо знімальні майданчики, забезпечимо технічне оснащення. Для цього потрібен бізнес-план, сценарій і синопсис (короткий зміст. — "ГПУ").

На Одеській кіностудії актора не бачили. У Київ Ван Дамма привіз нафтовий бізнесмен Олександр Онищенко, 38 років. Кілька років тому вони познайомилися в Монте-Карло. Запитую по телефону, коли Клод почне зйомки фільму.

— Поки що не готовий нічого сказати, — каже Онищенко і кладе слухавку.

Зараз ви читаєте новину «Ван Дамму бракує грошей на фільм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі