середа, 27 червня 2007 19:20

Український фільм покажуть у Карлових Варах

Сьогодні у чеському місті Карлові Вари відкривається 42-й Міжнародний кінофестиваль. А у вівторок у театрі "Карлові Вари" покажуть український фільм "Стоп революшен" 43-річного режисера Івана Кравчишина. Уперше Україна буде представлена у конкурсній програмі "Схід Заходу". І змагатиметься з 15 фільмами Центральної і Східної Європи та країн колишнього СРСР.

"Стоп революшен" — це перезнята версія фільму "Прорвемось". Його прем"єра пройшла торік у березні. У цю стрічку вклали $1,5 млн. Головним інвестором став "5 канал", який належить Петрові Порошенку. У фільмі знялися невідомі актори, яких вибирали з масовки. Тільки головного негідника грає зірка столичного "Молодого театру" Олексій Вертинський.

— "Стоп революшен" — зовсім інше кіно, — запевняє "ГПУ" режисер. — Основане на реальній історії, до якої ми дещо довигадували.

Дія "Стоп революшен" відбувається після аварії на Чорнобильській АЕС. Головні герої — двоє братів, фізики-ядерники. Один наживається на гуманітарній допомозі, яку везуть постраждалим у Чорнобилі. Він улаштовує племінника волонтером на станції. Останній помирає від великої дози радіації.

— Другий брат після смерті сина їде вчителювати у якесь задуп"я, — пояснює режисер. — Цупить гранату в старого бандерівця і підриває свого брата. Знімали "Стоп революшен" на київських вулицях, у Криму і біля Чорнобильської АЕС. Евакуацію людей із Прип"яті відтворили з фотографічною точністю! — запевняє. — Кадри не відрізнити від хроніки, яка теж буде у фільмі.

У попередній версії стрічки події розгортаються на тлі помаранчевої революції.

— Це буде і в "Стоп революшен". Щоб показати: і в часи чорнобильської катастрофи, і зараз — все одно кругом бардак, — пояснює режисер.

Чи переможе український фільм, стане відомо на закритті фестивалю 7 липня.

Переможець отримає $10 тис.

Зараз ви читаєте новину «Український фільм покажуть у Карлових Варах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі