середа, 21 лютого 2007 15:52

Українське фото продали на "Сотбіс" за 17,8 тисячі доларів

Фотографію 44-річного киянина Арсена Савадова продали на лондонському аукціоні "Сотбіс" у понеділок за $17,8 тис. Роботу із серії "Донбасс-Шоколад" він створив 1997-го. На світлині шахтарі сидять біля двох голих людей в індуїстських масках. На передньому плані лежить букет ромашок.

Фотографію Арсена Савадова в Лондоні представляла паризька галерея Ілони Орьол. У каталогах фото підписали як російський авангард.

— Не знаю, хто придбав мою роботу, — зізнається Арсен, який до Лондона не їздив. — Я з хвилини на хвилину чекаю дзвінка від знайомого галериста.

Савадов живе і працює в Києві. Займається фотографією та живописом. Його роботи зберігаються в державних і приватних колекціях Росії, США, Німеччини, Франції та Шотландії. Востаннє Арсен виставлявся у ПінчукАртЦентрі біля Бессарабського ринку в Києві. 2001-го він представляв Україну на 49-й міжнародній виставці сучасного мистецтва —  Венеціанському бієнале.

Зараз ви читаєте новину «Українське фото продали на "Сотбіс" за 17,8 тисячі доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі