середа, 28 серпня 2019 07:10

У новому фільмі Квентіна Тарантіно знялися Леонардо Ді Капріо і Бред Пітт

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.VOX.COM
  Леонардо Ді Капріо (праворуч) у фільмі Квентіна Тарантіно ”Одного разу в Голлівуді” грає колишню зірку вестернів, який намагається поновити кар’єру актора-невдахи. Його водія і каскадера втілює Бред Пітт
Леонардо Ді Капріо (праворуч) у фільмі Квентіна Тарантіно ”Одного разу в Голлівуді” грає колишню зірку вестернів, який намагається поновити кар’єру актора-невдахи. Його водія і каскадера втілює Бред Пітт

П'ятьох людей у власному будинку в американському Лос-­Анджелесі вбили члени секти маніяка Чарльза Менсона. Серед жертв — дружина польсько-французького режисера Романа Поланськи — акторка й модель 26-річна Шерон Тейт на дев'ятому місяці вагітності. Вважається, що цей злочин у ніч на 9 серпня 1969-го поклав край золотій епосі Голлівуда.

На тлі цих подій розгортається дія дев'ятого фільму американського режисера 56-річного Квентіна Тарантіно "Одного разу в Голлівуді". Колишня зірка ковбойських серіалів Рік Далтон ніяк не досягне успіху в кінобізнесі. Отримує лише другорядні ролі поганців. Йому пропонують знятися в італійському фільмі — спагеті-вестерні. По сусідству з будинком Ріка поселяється одна з наймодніших богемних пар Голлівуда — Поланськи та Шерон Тейт, за сюжетом.

У стрічці вигадані персонажі поєднуються з реальними людьми з американської теле- й кіноіндустрії. Серед них — актор і майстер бойових мистецтв Брюс Лі, актор і автогонщик Стів Макквін.

— Тарантіно не вміє знімати нижче певного рівня. І в новій роботі майстерність очевидна, — каже журналіст Владислав Недогібченко, 30 років. — Для режисера це крок уперед. Він доросліший. Занурюється всередину епохи та кожної сцени. Стриманіший, намагається не квапити розвиток сюжету. Кураж і гумор є, але вже далеко не в кожній сцені.

Ця стрічка — жест поваги до всього, що любить Тарантіно. Старого кіно й Голлівуда. Власних методів — ретроспектив, появ у кадрі великої кількості зірок, цитування інших режисерів і себе самого, музичних хіт-парадів.

Тарантіно народився 1963-го. Він майже не жив у зображуваній епосі. Пізнав її з кіно. "Одного разу в Голлівуді" — для нього можливість виразити свої емоції та створити власну версію того часу. Межа між кіно й реальністю стирається в буквальному сенсі слова — вигадані персонажі втручаються в перебіг реальних подій і змінюють хід історії.

Центральну роль виконав американський актор 44-річний Лео­нардо Ді Капріо. Це його перша за чотири роки поява на великому екрані після отримання премії "Оскар" за стрічку "Легенда Г'ю Гласса". Дублера й найкращого друга головного героя, ветерана Другої світової Кліффа Бута зіграв Бред Пітт, 55 років.

Бюджет картини — 2,2 млрд грн. Світові касові збори перевищили 4,5 млрд грн. "Одного разу в Голлівуді" йде в українському прокаті з 15 серпня.

Зараз ви читаєте новину «У новому фільмі Квентіна Тарантіно знялися Леонардо Ді Капріо і Бред Пітт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі