пʼятниця, 08 жовтня 2010 04:44

"Танці" виконали на біс

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  На фестивалі ”Рок Січ” на Трухановому острові в Києві виступили 20 гуртів
На фестивалі ”Рок Січ” на Трухановому острові в Києві виступили 20 гуртів
- Юра, додай мощі! Нема мощі! - лідер гурту "Мандри" 38-річний Фома - Сергій Фоменко просить своїх музикантів посилити звук. Минулими вихідними на Трухановому острові в Києві відбувся фестиваль "Рок Січ". Його організував музикант 46-річний Олег Скрипка. Упродовж двох днів виступили 20 гуртів.

У суботу кількадесят молодих людей кволо підтанцьовують на піщаному пляжі. Мерзлякувато загортаються в куртки. У натовп слухачів вривається група байкерів у чорних шкірянках. Пробиваються до сцени. Кількадесят мотоциклів припарковані за деревами на галявині біля кашоварів. На фестиваль приїхали 50 байкерів. Вони називають себе сучасними козаками, тому щороку відвідують фестиваль.

- Гей, заховай пляшку. Ти що пляшкою світиш? - смикають одне одного. Спиртне ховають під покривалами, які розстеляють на землі.

Коли починає виступати гурт "Дримба да дзиґа", молодь скидає теплий одяг і танцює у спідньому.

- Сьогодні тільки під "Дримбу" танцювати можна. Усі інші якісь мляві: або не заводять, або дуже важкі, - ділиться враженнями Ярослава Роженко, 24 роки. - Добре, що тут асфальт. Завтра основні гурти і людей буде більше. Не уявляю, як будуть на піску рухатися.

Ярослава заплатила 80 грн за квиток, купувала його заздалегідь. У день фестивалю в касі за вхід просять 150 грн.

Наступного дня на піску надвечір збираються кількасот глядачів.

- Зіграємо для вас "Вавілон". Його ми співали на Майдані під час революції. - каже лідер "ТНМК" Фагот. - Думали, що грати її вже не доведеться. А реалії зараз такі, що вона на часі: "Це місто, як і всі, має назву Вавілон".

О 19.00 приїжджає Олег Скрипка. Цьогоріч "Рок Січ" не лише музичний, а ще й автомобільний конкурс. Визначає найкращу з-поміж 18 машин найдорожчого класу за якістю звучання в ній акустичної системи. Нагороду здобуває БМВ X5.

Гурт Скрипки "Воплі Вілоплясова" грає 45 хв. Композицію "Танці" публіка вимагає виконати на біс. Олег Скрипка намагається стягнути з себе сорочку, але передумує.

Зараз ви читаєте новину «"Танці" виконали на біс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі