вівторок, 07 березня 2017 07:35

Святослав Вакарчук порадив попрацювати над англійською вимовою

Святослав Вакарчук порадив попрацювати над англійською вимовою

— Мамі подзвонила вчителька мого молодшого брата. Сказала, що зніматимуть фільм про те, як вчився у школі. А я гарно пам'ятаю, як всі викладачі казали, що ми займаємося дурницями. Натякали кинути музику, — розповідає вокаліст рок-гурту "Оторвальд" Євген Галич, 32 роки.

Цьогоріч група з Полтави представлятиме Україну на Євробаченні.

— 12 років тому на наших перших концертах у Києві було 10–15 чоловік. І з кожним новим виступом їх ставало все більше. На радіо й телебаченні нам казали, що ми неформат, нецікаві й надто молоді. Билися лобами об закриті двері. В мене є чорний список усіх, хто нам відмовив в ефірах. Після перемоги на відборі Євробачення наступного дня майже всі з цього списку запросили нас на зйомки.

У складі "Оторвальд", окрім вокаліста, ще чотири музиканти — гітарист Денис Мизюк, басист Микита Васильєв, клавішник Микола Райда, ударник Олександр Солоха.

— На участі в Євробаченні наполягли батьки. Мій тато — тяжкохворий. Для нього це було дуже важливо. Після нашої перемоги в національному відборі світ для нього перевернувся, наче ми зробили щось неймовірно важливе. Для батьків ми тепер головні зірки України, — продовжує Галич.

Англомовну композицію "Час" гурт написав спеціально для Євробачення. Святослав Вакарчук порадив полтавцям попрацювати над вимовою.

— Пісня про те, що ми дуже часто втрачаємо час, хоча не здатні його повернути. У світі зараз криза стосунків між людьми. Ми перестали дивитися одне одному в очі. Нам простіше втупитися в екран мобільного. Новинам і рекламі ми віримо більше, ніж співрозмовнику. З часом ця проблема тільки загострюватиметься. Своєю піснею ми хочемо спробувати це змінити.

"Оторвальд" ще перед оголошенням офіційних результатів фіналу нацвідбору пообіцяли своїм шанувальникам безкоштовний концерт у разі перемоги. Він відбудеться наприкінці березня на Площі знань Київського політехнічного інституту. Після цього представники України виступлять на вечірках, присвячених Євробаченню, в нідерландському Амстердамі й британському Лондоні. На подібних заходах збирається європейська преса та букмекери, аби оцінити шанси конкурсантів. Це дає результат під час голосування у фіналі Євробачення.

Цьогоріч пісенний конкурс ­відбудеться в київському Міжнародному виставковому центрі 9–13 травня. Візьмуть участь 43 ­країни.

Зараз ви читаєте новину «Святослав Вакарчук порадив попрацювати над англійською вимовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі