понеділок, 12 січня 2009 17:51

Спілберґові не дали кредиту

Американський кінорежисер і мільярдер 62-річний Стівен Спілберґ через фінансову кризу не зміг отримати кредит $750 млн для зйомок 17 фільмів. На створення картин режисерові треба $1,2 млрд.

— Без цих грошей ми не зможемо розпочати роботи над найочікуванішими голлівудськими новинками, — скаржиться він. — Маю на увазі картини "Тут і далі" й "Кортеж".

Спілберґ пішов із кіностудії "Парамаунт Пікчерс", щоб зробити незалежною власну продюсерську студію "Дрім Вокс".

— Проблеми з фінансами почалися в листопаді, — нарікає режисер. — Індійська компанія "Релайнс Біґ Ітертейнмент" надала нам 500 мільйонів доларів за умови, що "Дрім Вокс" наступні сім років десь візьме 750 мільйонів. Гроші хотіли позичити в страховій компанії AIG, але вона зазнала краху, коли ситуація на кредитному ринку ускладнилася. Ми залишилися без коштів.

На початку 2008-го Спілберґ мав капітал $3,1 млрд. 70% коштів він зберігав у інвестиційному фонді "Медофф Сек"юритіс", який збанкрутів через махінації  голови компанії 70-річного Бернарда Медоффа.  Режисер судиться за повернення своїх грошей.

Зараз ви читаєте новину «Спілберґові не дали кредиту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі