четвер, 19 серпня 2010 18:27

Спеціальність "словацька філологія" комплексно вивчається у Славістичному університеті

Автор: фото: КСУ
  Надзвичайний та Повноважний Посол Словацької Республіки Павол Гамжик (ліворуч) і президент Славістичного університету Юрій Алексєєв (праворуч)
Надзвичайний та Повноважний Посол Словацької Республіки Павол Гамжик (ліворуч) і президент Славістичного університету Юрій Алексєєв (праворуч)

У спекотні серпневі дні студенти Славістичного університету, які брали участь в традиційній олімпіаді "Як ви знаєте Словаччину?", не могли не мріяти про чудову слов"янську країну, де прохолода гірських масивів, річок та озер сполучається з гостинністю тамтешнього народу.

Протягом року студенти єдиного в Україні університету, де комплексно вивчають славістику, беруть участь у багатьох всеукраїнських, міжнародних олімпіадах. Але та, що присвячена Словаччині, посідає особливе місце. Завдяки підтримці послів Словаччини Йозефа Мігаша, Василя Грівни, Урбана Руснака, а також Братиславського університету Славістичний вуз один із перших в Україні відкрив у себе спеціальність "словацька філологія". Абітурієнтам, які сьогодні визначаються з вибором, варто зважати, що фахівців з романо-германської філології готують багато українських вищих навчальних закладів. Водночас і туристичні фірми, і бюро перекладів, і Міністерство закордонних справ часто потребують саме фахівців із менш поширених мов, серед яких і словацька.

Словаччина спільно з Польщею, Угорщиною та Чехією стипендіально підтримують українських студентів. Особливо подобаються учням Славістичного університету літні мовні школи в Словаччині, де можна зустріти студентів з усіх куточків землі, навіть з Австралії і Канади, які теж хочуть вивчати словацьку мову. Завдяки стажуванню в Словаччині студенти мають серйозну мовну практику, країнознавчі знання, що потрібно не тільки філологам, а й міжнародникам, менеджерам туристичної індустрії, журналістам. Випускники Славістичного вузу працюють на престижних посадах. Зокрема Павло Віздал у Міністерстві закордонних справ Словаччини, Людмила Мішньова — в торговельно-економічному відділі Посольства Словацької Республіки в Україні.

Торік до Києва прибув новий посол Словацької Республіки Павол Гамжик, який запропонував низку проектів для розвитку українськоо-словацького співробітництва. На зустрічі з президентом Славістичного університету професором Юрієм Алексєєвим Павол Гамжик заявив про плани словацької сторони щодо створення в українській столиці словацького культурного центру. З ініціативи студентів Славістичного університету у вузі діє студентська піар-агенція "Словаччина-інформ", де практичну підготовку здобувають як майбутні менеджери туристичної індустрії, так і фахівці з міжнародної інформації, журналістики.

Результати олімпіади засвідчили ґрунтовні знання учасників з державно-політичного устрою, економічного розвитку Словаччини, її географії, історії та культури. Лауреати пишаються тим, що олімпіада проходить під особистим патронатом Надзвичайного та Повноважного Посла Словацької Республіки — Павола Гамжика. Їх нагородять 1 вересня, коли в Україні відзначають День знань. У Словаччині 1 вересня є державним святом — Днем Конституції.

Приймальна комісія Київського славістичного університету:

м. Київ, вул. А. Барбюса, 9

Тел. (044) 528 63 83

Зараз ви читаєте новину «Спеціальність "словацька філологія" комплексно вивчається у Славістичному університеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі