четвер, 04 вересня 2008 20:53

Соліст Єкатеринбурзької опери співав у фойє сільського клубу

Автор: фото: Олег ШАТАЙЛО
  Тенор Володимир Чеберяк співав у театрах Омська, Калінінграда, Уфи. Зараз виступає в Єкатеринбурзькому театрі опери та балету. Він родом із села Гордашівка Тальнівського району Черкаської області
Тенор Володимир Чеберяк співав у театрах Омська, Калінінграда, Уфи. Зараз виступає в Єкатеринбурзькому театрі опери та балету. Він родом із села Гордашівка Тальнівського району Черкаської області

"Якось по телевізору побачив оголошення: Омському хорові потрібні чоловіки-вокалісти. Зібрався й поїхав, — каже тенор Володимир Чеберяк, 39 років. — Там мене прослухали й взяли".

Соліст Єкатеринбурзького оперного театру, що в Росії, Володимир Чеберяк на декілька днів приїхав у село Гордашівку Тальнівського району. Тут він народився.

У фойє сільського клубу володар російської театральної відзнаки "Золота маска" співав для колишніх односельчан. У залу людей не пустили: в ній тече дах.

Володимир залишив Гордашівку 1973 року. Його батьки розлучилися. Мати з сином виїхали в село біля Омська. Батько залишився в Україні.

Із дитинства Чеберяк співав у шкільному хорі. Повернувшись із армії, став фермером. Садив город, доглядав худобу. 1992-го чоловіка запросили на роботу в клуб радгоспу "Зоря".

Поставив пам"ятник на могилі батька й повернувся до Росії

Тоді ж спробував вступити до Омського музучилища. 27-річного Володимира без музичної освіти не взяли. 2001-го його зарахували солістом Омської філармонії. Українець працював у багатьох російських театрах, виступав у Європі, Азії. У Гордашівку приїхав після гастролей Південною Африкою.

— Там я співав перед мільйонерами, — розповідає Володимир українською. — Але такої вдячної публіки, як у рідному селі, не зустрічав ніде.

Згадує, що під час гастролей в Єкатеринбурзі Нацопери України солістом киян був росіянин Дмитро Кузьмін. А в уральців — українець Володимир Чеберяк.

У Гордашівці гість заспівав із сільським тенором Миколою Ісаченком романс "Чорнії брови".

— Де б я не був, мене тягнуло на Україну, — у перерві між піснями розказує чоловік.

Справжнє прізвище батька співака Чеберяка. Він брав участь у ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. 2006 року помер. Володимир підправив прізвище за порадою колег, аби милозвучніше лунало для російського вуха.

У Гордашівці Володимир Чеберяк був кілька днів. Поставив пам"ятник на могилі батька й повернувся до Росії.

1968,18 листопада — Володимир Чеберяка народився у с. Гордашівка Тальнівського району на Черкащині
1973 — виїхав в Омську область Росії
1986 — служив у армії
1997— соліст Омської обласної філармонії
2001 — закінчив Омський державний університет
2002 — одружився з Катериною
2003 — соліст Омського державного камерного
"П"ятого театру"
2004 — соліст Калінінградського облмузтеатру
2005— соліст Башкирського театру опери й балету
2006 — соліст Єкатеринбурзького театру опери й балету
2007 — отримав "Золоту маску" за кращу чоловічу роль у спектаклі "Бал-маскарад"
2008 — встановив пам"ятник батькові в с. Гордашівка

Зараз ви читаєте новину «Соліст Єкатеринбурзької опери співав у фойє сільського клубу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі