пʼятниця, 21 червня 2013 05:00

Собчак прилетіла до Львова послухати джаз

Автор: фото: Ольга Швед
  Київська співачка Джамала завершує фестиваль ”Альфа Джаз Фест” у Львові на площі Ринок
Київська співачка Джамала завершує фестиваль ”Альфа Джаз Фест” у Львові на площі Ринок

Найкращим джазовим фестивалем Європи назвав "Альфа Джаз Фест" американський журнал "Форбс". Концерти відбувалися 13-16 червня у Львові. Три роки тому захід започаткував російський мільйонер, співвласник нафтової компанії ТНК-ВР і голова консорціуму "Альфа-груп" Михайло Фрідман, 49 років. Він народився у Львові та жив тут у шкільні роки.

— Зібрати разом таких монстрів, як трубач Тіль Брьоннер, контрабасисти Чарлі Гейден і Авішай Коєн, суперзірка Боббі Макферрін, не до снаги жодному європейському фестивалю, — каже львівський музикознавець Юрій Шаріфов, 67 років.— Гонорари цих виконавців вимірюють у десятках, а то й сотнях тисяч доларів. Графіки розписані на кілька років наперед. Популярний варшавський фестиваль "Джаз Джембері" або "Джаз ін Київ" може похвалитися однією-двома зірками. А тут їх десяток.

Перепустки на фестивальний день коштували 200-800 грн.

— Мої московські друзі просили відкласти для них квиточки. Москва розбалувана видовищами. Але багато людей прилетіли до Львова, аби послухати джаз, — каже Фрідман.

Американський музикант Ел Ді Меола, 59 років, у Парку культури грав інтерпретації пісень гурту "Бітлз". Послухати його прийшов політик 49-річний Юрій Луценко. Російська телеведуча 32-річна Ксенія Собчак прилетіла з чоловіком Максимом Віторганом, 42 роки. На своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук" виклала фото зі Львова, які підписала: "Я в прекрасный город прилетела".

Зараз ви читаєте новину «Собчак прилетіла до Львова послухати джаз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі