четвер, 27 квітня 2006 18:29

Сходіть на "Вендету" Вачовських

"Дуже страшне кіно-4" (Scary Movie 4)  *              

Пародія.  США, 2006 рік, 83 хв. Реж. Дейвід Цукер. У ролях: Анна Феріс, Крейґ Бірко, Реджайна Голл, Кармен Електра.


Черговий пародійний альманах американського кіно справляє напрочуд гнітюче враження. Кілька вдалих жартів тонуть у  "сортирному" гуморі найнижчого штибу. Хоча, як можна судити з реакції залу, він таки знаходить свого адресата. У відомого кінокритика Ленарда Молтіна для подібних стрічок навіть нема балів. Він пише лише одне слово — BOMB!




"V означає Вендета" (V for Vendetta)  *****
         

Фантастична антиутопія.  США — Німеччина, 2005 рік, 132 хв. Реж. Джеймс Мактіґ. У ролях: Наталі Портман, Г"юго Вівінґ, Стівен Рі, Стівен Фрай, Джон Герт, Тім Піґотт-Сміт, Руперт Ґрейвз.

Зате порадували брати Вачовські. Після відносного провалу продовжень "Матриці" вони вирішили перестрахуватися і підписали нову стрічку ім"ям асистента режисера. Даремно! Такої насиченості — не тільки візуальної, а й інтелектуальної, — давно не було на світових екранах.

Фільм аж ніяк не нагадує екранізацію комікса. Він просто наповнений цитатами із Шекспіра, Оруелла, Дюма та Чайковського. Окрім того, залишається враження: якщо під час зйомок "Матриці" настільною книжкою Вачовських була "Аліса в Країні чудес", то тепер вони ретельно студіювали класиків марксизму-ленінізму. Після перегляду хочеться покивати пальцем у бік будь-якої державної установи та повторити услід за героєм стрічки: "Не народ має боятися свого уряду, а уряд має боятися свого народу!".


Від редакції. Оцінки біля жанрового визначення стрічки виставлено за шестибальною системою із використанням півбала. Вони відбивають особистий погляд автора.
Матеріал підготовлено за сприяння мережі "Кінопалац".

Зараз ви читаєте новину «Сходіть на "Вендету" Вачовських». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі