пʼятниця, 01 серпня 2008 16:01

Саддама Хусейна зіграв ізраїльтянин

Прем"єра художнього фільму "Будинок Саддама" відбулася на британському телебаченні. Головну роль у стрічці про екс-президента Іраку Саддама Хусейна зіграв ізраїльський актор 50-річний Іґал Наор.

— Граю людину, яка 17 років тому ледь не вбила мене і мою сім"ю, — розповідає актор. — 1991 року Хусейн направив ракети на Тель-Авів. Одна з них упала за 50 метрів від мого будинку. Це було вночі. Я взяв дітей, одяг на них протигази й тікав у безпечне місце.

Зазначає, що його переконання як ізраїльтянина відрізняються від акторських поглядів:

— Саддам був ворогом Ізраїля, але актор не повинен засуджувати персонажа. Він має грати героя. Саддам примусив багатьох людей страждати, але я переконаний, він вважав, що робить усе їм на користь, заради їх честі. Про це й думав, коли працював над роллю. Я служу своєму персонажеві, а не своїм переконанням.

У фільмі йдеться про життя Хусейна з 1979 року, коли він став президентом Іраку, і до його страти 2006-го.

— Я ретельно вивчив історію його життя, — веде далі Наор. — Долю Саддама можна порівняти з сюжетом гангстерського фільму чи п"єси Шекспіра. Амбіції, насильство, слава, невдачі, трагедія — там були всі елементи драми.

Сценарист Алекс Холмс каже, представив погляд зсередини на життя колишнього іракського лідера:

— Я розумів, що Хусейн — страшний тиран, але мені також хотілося показати і його страх, слабкість і навіть здатність до співчуття.

Фільм складається з чотирьох серій по 60 хв. кожна.

Зараз ви читаєте новину «Саддама Хусейна зіграв ізраїльтянин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі