четвер, 15 червня 2006 18:05

Рената Литвинова пообіцяла, що ця роль остання

  Рената Литвинова боїться літати літаками
Рената Литвинова боїться літати літаками

Рената Литвинова, 41 рік, для зйомок у картині "Мені не боляче" погодилася залишитися без брів. Але тільки після того, як режисер стрічки Олексій Балабанов, 47 років, запевнив, що так актриса втілюватиме дівчину його мрії.

— Принаймні тепер я знаю, в кого він може закохатися, — пожартувала з приводу нової зовнішності Литвинова: образ героїні до того ж доповнює пишна руда перука і дуже світлий грим.

У Балабанова акторка грає руду блідолицю красуню в екстравагантному одязі, стомлену життям, розніжену, трохи манірну. Усі її забаганки оплачує олігарх (Микита Михалков, 61 рік). Героїня смертельно хвора, і золота клітка, в яку вона потрапила,  видається їй зловісною западнею. Вибратися з пастки допомагає зустріч із трьома молодими людьми, яким страшенно потрібні гроші. Вони не мають жодного уявлення про професію дизайнера, але пропонують зробити у квартирі героїні ремонт. Вона погоджується і  закохується в одного з хлопців.

Упізнати в цій змарнілій жінці Ренату Литвинову допомагає не зовнішність, а характерна манера говорити, кокетливо розтягуючи слова. Режисерський почерк Олексія Балабанова у фільмі теж змінився. Хіба можна було чекати, що постановник, який понад десять років знімає бойовики і трилери, найбільш відомі з яких — "Брат" і "Брат-2", раптом вирішить взятися за мелодраму?

Фільм "Мені не боляче" нещодавно показали на російському фестивалі "Кінотавр". Публіка була в захваті; глядачі стояли навіть у проходах. Актриса Лія Ахеджакова після сеансу вийшла зі сльозами на очах. Хоча не слід забувати, що визнання фестивальної публіки ще зовсім не означає успіх у прокаті, на який розраховують автори фільму.

Колишній чоловік Ренати через суд хоче забрати 4-річну доньку

У житті Ренаті Литвиновій так само, як і  її героїням, зараз не все вдається. Журналісти замучили акторку постійними розмовами про інтимні стосунки між нею та співачкою Земфірою. Мовляв, через них Рената  розлучилася з другим чоловіком Олексієм. Однак найбільше, що зараз хвилює Литвинову, — те, що він через суд хоче забрати 4-річну доньку Уляну, яку актриса просто обожнює.

Можливо, через бажання більше часу проводити з нею, Рената вирішила покинути акторську професію. Про це вона неодноразово говорила під час зйомок у Балабанова. Але коли її до свого нового фільму "Ще дві історії: перша складна, друга складніша" запросила Кіра Муратова, просто не змогла відмовитися. У фільмі одеської режисерки Рената грає звичайну працівницю трамвайного депо, в яку по вуха закохується підстаркуватий плейбой (Богдан Ступка).

На зйомки в Одесу вона частіше їздить поїздом, оскільки боїться подорожувати літаком. Проте іноді акторці все ж таки  доводиться літати. Тоді, одразу зійшовши на борт, вона просить стюардесу принести чай з коньяком, аби трохи заспокоїти нерви. Цікаво, що як актриса Литвинова прославилася після ролі стюардеси у фільмі "Небо. Літак. Дівчина", знятому за її власним сценарієм.

Литвинова закінчила сценарний факультет ВДІКу і від самого початку своєї роботи в кіно не прагнула бути актрисою. Просто траплялося так, що її сценарні роботи найбільш вдало могла втілити перед камерою саме вона.

Зіграти головну героїню у своєму режисерському дебюті "Богиня. Як я покохала" актриса вирішила тільки тому, що просто не мала ні часу, ні сил переказувати свої задуми і бачення цієї ролі іншій людині. Після цього фільму за Литвиновою у пресі  утвердився статус "богині сучасного російського кіно". Але в неї немає зіркової хвороби. Рената чудово розуміє жарти і зовсім не ображається на те, як її пародіює гуморист Максим Галкін. Говорить, що навіть інколи дивиться його концерти.

Зараз ви читаєте новину «Рената Литвинова пообіцяла, що ця роль остання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі