вівторок, 05 серпня 2008 14:31

Радянські мультфільми показують безплатно

Протягом місяця в кінотеатрах "Мультиплекс" у чотирьох містах — Києві, Кривому Розі, Миколаєві та Донецьку — безплатно показуватимуть радянські мультфільми. Початок сеансу о 10.00. А о 13.00, 15.00, 17.00 та 19.00 ці самі стрічки можна переглянути на плазмових екранах у фойє закладу.

— Ми на безкоштовний сеанс радянських мультиків, — каже жінка із двома дітьми на вході до кінотеатру.

— А ми усіх просто так пускаємо на мультики? — здивовано запитує в адміністратора хлопець-касир. Той ствердно киває. — Кошмар. То може, їм ще й поп-корн та кока-колу безкоштовно дати?

Жінка проходить до зали. Там сидять кілька студентів та три молоді пари з маленькими дітьми.

— Прийшла, бо прокинулася ностальгія за дитинством, — пояснює 19-річна Ірина Полянська. — Колись любила мультфільми "Ну, постривай", "Мойдодир", а в лікаря Айболитя ми гралися — лікували іграшки. Якось подруга відрізала моєму улюбленому зайчику руку, бо та в нього нібито боліла. Я на неї довго ображалася, — сміється дівчина.

Сеанс починається із затримкою на 10 хв. Першим показують мультфільм "Павиний хвіст", створений 1947-го за казкою Корнія Чуковського. Сміх у залі викликав мультик "Подорож до країни велетнів". Його маленькі герої подорожують на "кочегарню нашей страны", де їх знайомлять із процесом видобування вугілля та металу.

— Моїм дітям сподобалося майже все, — ділиться 27-річна Анна Новицька. — Хіба що геть незрозумілим був той мультик про завод. На таких мультфільмах я виросла, — додає жінка. — Правда, зараз їх сприймаєш геть інакше. Бачиш, що їх використовували для обробляння мізків дітей. Пам"ятаю якийсь мультик, де детально показали увесь річний цикл обробки городу: коли що сіяти, як доглядати, які шкідники є, коли збирати врожай. Після таких стрічок дітей вже не лякали слова "гектар", "центнер" чи "трудодень".

Зараз ви читаєте новину «Радянські мультфільми показують безплатно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі