четвер, 12 лютого 2009 19:04

"Повернення мушкетерів" зняли за 5 мільйонів доларів

  Режисер Георгій Юнгвальд-Хількевич (ліворуч) та актор Валентин Смірнітський на прем’єрі фільму ”Повернення мушкетерів” у московському кінотеатрі ”Октябрь”
Режисер Георгій Юнгвальд-Хількевич (ліворуч) та актор Валентин Смірнітський на прем’єрі фільму ”Повернення мушкетерів” у московському кінотеатрі ”Октябрь”

У столичному кінотеатрі "Україна" презентували фільм "Повернення мушкетерів, або Скарби кардинала Мазаріні". Це продовження радянської картини про мушкетерів, знятої 1978-го. Бюджет стрічки $5 млн. У ній зіграли Михайло Боярський, Валентин Смірнітський, Веніамін Смєхов, Ігор Старигін.

— Тридцять років шанувальники мушкетерів просили продовжити цю епопею, — каже режисер, 74-річний Георгій Юнгвальд-Хількевич. — Боярський бігав за мною, показував свої варіанти розвитку подій.

Картина починається смертю мушкетерів. Вони спостерігають за подіями з небес. Французька королева Анна Австрійська просить повернути скарби кардинала Мазаріні до Франції. Їй допомагають діти мушкетерів.

Актриса Ольга Сумська, 42 роки, втілила коханку кардинала Мазаріні Бланш. На цю роль кликали доньку Смєхова Аліку. Та відмовилася, бо завагітніла.

— Режисер побачив мене на фото, йому сподобалися мої очі, — згадує Сумська. — Знімалася у Львові два дні. Разом із російськими акторами їздила в сауну й пила шампанське. Антоша Макарський увечері приходив до мене в номер під гітару серенади співати: "О, прекрасная Ольга!" Років 20 нічого подібного не чула.

"Повернення мушкетерів" знімали в Одесі та Львові. Для акторів пошили 1000 костюмів, у радянській стрічці їх було 450. Валентина Смірнітського, який грає Портоса, попросили схуднути на 10 кг. А в першій стрічці йому підкладали "товщєнки", щоб виглядав гладшим. Для виконавиці ролі королеви Аліси Фрейндліх узяли напрокат діамантове кольє за півмільйона євро. Після зйомок ювеліри подарували його актрисі.

У переддень української прем"єри фільм показували у Москві в кінотеатрі "Октябрь". Прийшли актори Дмитро Харатьян, Микола Караченцов. Йому, хворому після автокатастрофи, стало зле, і дружина вивела Караченцова із зали.

— Фільм погубив примітивний сценарій. Сюжет простий, як портянка, — пише глядач під ніком Воланд на інтернет-сторінці фільму. — Таке враження, що його писав третьокласник. Побачивши д"Артаньяна, 30 гвардійців із жахом кидають шпаги і тікають від пристаркуватого мужичка, який ледь на ногах тримається. Такого навіть в індійському кіно не побачиш.

Зараз ви читаєте новину «"Повернення мушкетерів" зняли за 5 мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі