вівторок, 17 липня 2007 15:38

Поваляєва написала про цвинтарі

32-річна київська письменниця Світлана Поваляєва у видавництві "Фоліо"друкує роман "Небо кухня мертвих".

— Це абсолютна шизофренія, — розповідає "ГПУ" письменниця. — Там багато цвинтарів. Незрозуміло, хто це все пише і хто лишається живим. У книзі два головні герої. Один — негр на секонді. Закінчується все пожежею секонду. Я хотіла назвати книжку "Лярви". Але всі розуміють це слово як хвойди. А насправді це — людські бажання: азартні ігри, наркоманія.

Каже, що писала книжку трохи менш як рік тому.

— Там багато моїх малюнків і фото із Солом"янського цвинтаря, — хвалиться. — На обкладинці дівчинка в червоному піджаку в синьому небі. Це фото зробив мій друг на прізвисько Кальдазар.

"Небо кухня мертвих" презентуватимуть у вересні на Львівському книжковому форумі. Ціна книжки — 15 грн.

Також "Фоліо" перевидає три твори Поваляєвої — "Замість крові", "Ексгумація міста" та "Оріґамі-блюз".

— На "Оріґамі-блюз" малюнок, який зображений на диску "Ексгумація міста", — згадує Поваляєва спільний проект із львів"янкою Лесею Герасимчук з гурту "Королівські зайці". Там Світлана начитує тексти під Лесину музику. Диск видала київська студія "Атлантік рекордс".

— "Атлантік" поховав цей альбом, — обурюється Поваляєва. — У жодному магазині його не продавали. Цей диск — предтеча аудіокниг, які зараз стали популярними. А тоді мені розповідали, що це нецікаво і некомерційно.

Зараз ви читаєте новину «Поваляєва написала про цвинтарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі