середа, 05 березня 2008 14:07

Послухати Монсеррат Кабальє прийшли митрополит Дніпропетровський і Сергій Бубка

Автор: фото: REUTERS
  Монсеррат Кабальє зустрічав президент дніпропетровського культурного центру OPERA Андрій Павелко
Монсеррат Кабальє зустрічав президент дніпропетровського культурного центру OPERA Андрій Павелко

Зірку світової оперної сцени Монсеррат Кабальє, 74 роки, до Дніпропетровська запросили на відкриття культурного центру OPERA. Колишній особняк дворянського зібрання розташований у центрі міста. Свого часу тут співали Федір Шаляпін та Олександр Вертинський, й навіть якось виступав Нестор Махно. Триповерхову будівлю у класицистичному стилі ретельно відреставрували, дах перекрили міддю.

Квитки коштували від $200 до $3 тис. 200 — лише за місце зі стільцем, 500 — за місце за столиком з їжею, найдорожчі — посередині зали на першому поверсі.

До дверей веде 10-метрова червона доріжка, при вході два бодігарди-негри. Автівка зірки під"їжджає о 21.10. Монсеррат у своєму фірмовому чорному балахоні. Зверху хутрова накидка з білими вставками. Кілька хвилин Кабальє позує перед фотографами — усміхається й повертається.

Оперна діва виступає у другій частині концерту. На сцені співачка з"являється сидячи на круглому стільці. Акомпанує їй лише піаніст — симфонічного оркестру не встигли зібрати. Гостя співає три оперні арії — італійською, французькою та іспанською. У кінці 20-хвилинного виступу зал встає й довго аплодує.

— Великолепное мероприятие, Днепропетровску не хватало такой красоты, — каже тренер "Дніпра" Сергій Протасов, 44 роки. — Очень приятно видеть здесь известных людей, и сама атмосфера такая торжественная, а еще возможность послушать известную во всем мире певицу.

Серед гостей — увесь бомонд і бізнес-еліта Дніпропетровська. Чоловіки — у смокінгах, дами у чорних вечірніх сукнях. За одним зі столиків сидить президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка з дружиною. Прийшли й місцеве православне духовенство, зокрема й митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней.

— Купила билет за 200 долларов, пришла сюда с подругой, уж очень люблю Кабалье, — каже дніпропетровка Ольга. — А еще понравилась медная крыша — это верх роскоши, послужит лет 100, не меньше. А в целом — кабак для богатых. И как они могут есть, когда люди оперу поют. А еще накурили, как паровозы.

На півгодинній прес-конференції оперна діва розповідає, що в Україні вже вп"яте: до того чотири рази виступала в Києві. До Дніпропетровська прибула з Пекіна. Добиралася двома літаками та поїздом, спала лише 4 год.

Зараз ви читаєте новину «Послухати Монсеррат Кабальє прийшли митрополит Дніпропетровський і Сергій Бубка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі