середа, 06 червня 2007 16:55

Порнофільм ішов під звуки гімну

Грецька поліція увірвалася на виставку сучасного мистецтва в столиці Греції — Афінах. І зірвала зі стіни телевізор, який показував уривки із грецьких порнофільмів 40-річної давнини. А супроводжувалося таке "кіно" грецьким національним гімном. Це була відеоінсталяція молодої художниці Єви Стефані.

Проти художниці порушили кримінальну справу. Її звинувачують в образі національних символів країни. Жінці загрожує кілька місяців в"язниці або штраф. Але Стефані не арештували, бо вона поїхала у справах до Америки. А от куратор виставки Міхаліс Аргірос провів ніч у відділку.

Цікаво, що центр сучасного мистецтва "Арт-Афіна", в якому показали виставку Єви Стефані, підпорядкований грецькому міністерству культури. У вівторок десятки художників вийшли під грецький Мінкульт із плакатами "Ні — цензурі". У кількох грецьких галереях пройшли виставки відвертих робіт на підтримку Єви Стефані.

Зараз ви читаєте новину «Порнофільм ішов під звуки гімну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі