середа, 15 червня 2011 00:30

Пісню "Асенізатор" присвятили президенту

Автор: фото: надане прес-службою гурту
  Лідер гурту ”От вінта” Юрко Журавель на презентації нового альбому ”Потом і кров'ю”. Тур на його підтримку пройде до 15 липня у 9 українських містах і польському Перемишлі
Лідер гурту ”От вінта” Юрко Журавель на презентації нового альбому ”Потом і кров'ю”. Тур на його підтримку пройде до 15 липня у 9 українських містах і польському Перемишлі

У суботу виступом у львівському ресторані "Хмільний дім Роберта Домса" розпочалося турне рівненського рокабільного (різновид рок-н-роллу) гурту "От вінта". Вони розпочали концерти на підтримку нового альбому "Потом і кров'ю".

— Зазвичай ми не торкалися політики і писали легкі безтурботні пісні. У цьому альбомі вперше з'являться треки, де говоримо про те, що накипіло. Герой пісні "Асенізатор" каже: "Мені на...рати, хто в нас президент. Поки є лайно в країні, для мене буде робота", — розказує лідер гурту Юрій Журавель, 39 років.

Це п'ятий студійний альбом гурту. На диску 16 пісень.

— Працювали чотири роки. Мало бути на одну пісню більше. Не влізло "16 тонн" американського виконавця Ендрю Форда. Ми не встигли викупити права на цей твір. Хотіли присвятити пісню шахтарям. Коли писав дитячу книжку "Мазепа. Крок до правди", занурився в історію України. Вразили чумаки, які возили з Криму крім солі, рибу, фрукти. Крім власних сімей, годували всю Білорусь, Польщу, Росію, Литву. Про це виконуємо пісню.

Один із творів називається "У мене між ногами Україна".

— На одному фестивалі нас попросили не співати її. Сказали, що на фестиваль має прийти президент. Хоча це просто весела пісенька, присвячена старому велосипеду "Україна".

Є дві композиції, написані Василем Гонтарським із гурту "Вася клаб". Чотири роки тому він помер від серцевого нападу.

— Не один бокал пива випили з Васею. Говорили в основному про дівчат, — каже Юрій. — Шкода, у нашій країні таких людей починають цінувати тільки після смерті. 2006-го після повернення на сцену Кузя з "Братів Гадюкіних" у переповненому Палаці спорту сказав організаторам: "Де ви були 15 років тому?".

Із новою програмою "От вінта" спочатку виступили в Бресті й Москві.

— До Білорусі нас покликали друзі-рокабільщики. У них там не тільки економічна криза. Місцевим гуртам не дають виступати в клубах без дозволів від влади. У Москві грали на напівзакритій вечірці братства байкерів "Ангели пекла". У всьому світі вони поза законом. Перед виступом мене спитали, із ким би з музикантів хотів виступити на одній сцені. Сказав, що мрію з австралійцями "Ей сі ді сі". Виявилося, що на нашому виступі був їхній легендарний барабанщик Кріс Слейд. Познайомилися, навіть сфотографувалися разом, прикольні знімки вийшли.

Зараз ви читаєте новину «Пісню "Асенізатор" присвятили президенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі