понеділок, 19 січня 2009 17:03

Перельман привіз фільм із Умою Турман

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Американський режисер українського походження Вадим Перельман за свій дебютний фільм ”Дім із піску і туману” був номінований на ”Оскар” у трьох категоріях
Американський режисер українського походження Вадим Перельман за свій дебютний фільм ”Дім із піску і туману” був номінований на ”Оскар” у трьох категоріях

У столичному кінотеатрі "Київ" американський режисер, колишній киянин 46-річний Вадим Перельман представив свою стрічку "Життя перед її очима". У фільмі зіграла голлівудська актриса Ума Турман. Бюджет картини $9 млн.

— Ідея зняти фільм виникла після того, як прочитав роман Лаури Казіске з однойменною назвою, — розказує режисер. — Сценарій написав голлівудський сценарист Еміль Штерн. Сам не ризикнув: знаю, що не вистачило б таланту.

Перельман у 14-річному віці емігрував із України з матір"ю.

— Коли мені було 9 років, батько загинув у автокатастрофі. Через рік померли бабуся і дідусь, — каже Перельман російською, інколи вживає англійські слова. — Здавалося, що на цій землі мене чекають тільки неприємності. Запропонував мамі виїхати до Канади.

1990-го режисер переїхав до Лос-Анджелеса, почав знімати рекламу для фірм "Майкрософт", "Панасонік", "Дженерал Моторс".

Дебютний фільм Перельмана "Дім із піску й туману" 2004-го був номінований на "Оскар" у трьох категоріях. Він отримав шість нагород і 17 номінацій на міжнародних фестивалях. У стрічці йдеться про іранських емігрантів, які опинилися у США.

У новій картині Ума Турман грає домогосподарку. У школі вона стає свідком перестрілки, під час якої вбивають її подругу Морін.

— Ума Турман погодилася зніматися одразу. Зазвичай її гонорари становлять 8–9 мільйонів доларів. Я заплатив значно менше, бо не мав таких грошей. Допомагав їй розкрити акторський потенціал — вона ще не повністю явила його світові.

У фільмі також зіграла 21-річна актриса Евен Рейчел Вуд.

— Зустрівся з нею на прем"єрі фільму "13", у якому вона знімалася. Їй тоді було 15 років, — поправляє кучеряве волосся. — Мене зачарувала її гра. Ролі в моєму фільмі Вуд чекала шість років.

Режисер додає, що не має вищої освіти:

— Кілька разів починав навчатися, але кидав. Хотів працювати, а не протирати штани. У школі вчителі не любили мене, бо на уроках читав книжки, а не слухав їх. Мрію екранізувати роман російського чи українського письменника, але, на жаль, вони не пишуть англійською. Колись хотів зняти "Майстра і Маргариту", але досі не знаю, як показати кота, що літає.

"Життя перед її очима" показали у США, Німеччині, Франції. Після України Вадим Перельман повезе стрічку до Японії. У травні він планує розпочати зйомки ремейку картини 1980-х "Полтергейст". Бюджет становитиме $40 млн.

Зараз ви читаєте новину «Перельман привіз фільм із Умою Турман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі