пʼятниця, 15 березня 2013 07:45

Перехід на електронні книжки неминучий

Перехід на електронні книжки неминучий
Фото: vsiknygy.net.ua

— У нас такого рівня хіба сільськогосподарські виставки були за Союзу, — каже публіцист 42-річний Сергій Руденко про Лейпцизький книжковий ярмарок. Цьогоріч його відвідають понад 20 українських письменників і видавців. Пройде виставка в німецькому місті Лейпциг 14-17 березня.

— Ярмарок займає простір, як чотири київські Палаци спорту. Для письменника це хороший шанс показати себе. Багато видавництв шукають тексти із Східної Європи саме тут. Торік найбільше вразив Сергій Жадан, який зібрав тисячний зал під час свого виступу з гуртом "Собаки в космосі". І всі танцювали, стрибали. Не очікував, бо в Україні менше йдуть.

На готелі під час ярмарку ціни піднімаються. Але в кав'ярнях і ресторанчиках каву, дорожчу за 2-3 євро, не знайдеш. У центрі Києва вищі ціни. На Лейпцизькому ярмарку не продають книжки, а тільки представляють. У Німеччині на ярмарки йдуть сім'ями, розважитися. В Україні — насамперед купити книжки без 120 -відсоткової націнки книгарень. Поки що наші ярмарки не можуть собі дозволити відмовитися від продажу. Це забезпечує роботу ринку. Та й люди не зрозуміють.

Найпопулярнішою темою видань минулого року Сергій Руденко називає історію.

— Виросло покоління, яке дуже переймається історією, особливо періодом правління Гітлера. Також актуальні теми екології, боротьби з бідністю. Декілька наступних років будуть випробувальними для видавців. Перехід на електронні книжки неминучий. Цього в нас не так багато. Цьогоріч видавництво Івана Малковича презентуватиме такі книжки. Їхні герої рухаються, хмаринки літають, можна складати слова.

Зараз ви читаєте новину «Перехід на електронні книжки неминучий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі