пʼятниця, 13 червня 2008 15:15

Олена Бланк робить керамічні картини

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Олена Бланк рідко використовує яскраві фарби. Її улюблені тони — сірий та блакитний. Художниця народилася у місті Бірськ у Башкирії. У Києві живе із 1980 року, але української не розуміє. У розмові з ”ГПУ” просила розмовляти з нею російською
Олена Бланк рідко використовує яскраві фарби. Її улюблені тони — сірий та блакитний. Художниця народилася у місті Бірськ у Башкирії. У Києві живе із 1980 року, але української не розуміє. У розмові з ”ГПУ” просила розмовляти з нею російською

Виставка "У чотирьох кімнатах" 44-річної художниці Олени Бланк відкрилася минулого тижня в арт-центрі "Я Галерея" на Волоській, 55/57 у Києві.

Олена Бланк малює на кераміці, використовує спеціальні барвники. Потім покриває малюнок керамічною фарбою. Зелений колір, наприклад, робить, змішуючи мідь із прозорою або білою глазур"ю.

Роботи на виставці розміщені у трьох секторах: японській, англійській та французькій кімнатах. У першій висять прямокутні керамічні картини, світло-бежеві, без конкретних малюнків. В англійській — роботи квадратні за формою. Усі у світлих або зелених кольорах. Французька кімната — у світлих і бежевих тонах із квітами. Фігури на кераміці скрізь абстрактні.

— Захотілося бути не схожою на себе і зробити таку виставку, наче її малювали три різні людини, — пояснює художниця. — Із чотирьох кімнат найближча для мене — Японія. Вона схожа на моє життя й смаки. Бо я люблю простір, фактуру, мінімалізм у кольорі, гру з формою. Зобразити пейзаж так, наче він є й водночас його немає.

— От Англія — моя протилежність, — продовжує художниця. — У ній багато чорного та темно-зеленого кольору. Франція — це квіти й романтизм. Четвертого простору тут немає. Це те, що ми шукаємо і створюємо всередині себе.

Подивитися на виставку прийшов художник-абстракціоніст Тіберій Сільваші, 60 років.

— Оленині роботи — це загадка, а не конкретні послання, — ділиться враженнями. — Цю загадку кожен глядач розуміє по-своєму. Це так само, як і розуміти мої роботи. Ідеалом нашого з Лєною напряму мистецтва є японський сад каменів. Ви ніколи не побачите 15-го каменю, де б не сідали. Це таємниця. Ти ніби зробив крок, розгадав якусь штуку. А виявляється, за нею є ще щось.

В арт-центрі "Я Галерея" Олена Бланк виставляється вдруге. Перша виставка "Краса красива" експонувалася в центрі торік. Роботи художниці коштують від $400.

Виставка "У чотирьох кімнатах" триватиме до 16 червня. Вхід вільний.

Зараз ви читаєте новину «Олена Бланк робить керамічні картини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі