четвер, 26 квітня 2007 19:05

Олександр Калягін назвав Україну рідним домом

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Олександр Калягін і невістка Богдана Ступки Ірина на прес-конференції у Києві
Олександр Калягін і невістка Богдана Ступки Ірина на прес-конференції у Києві

Керівник московського театру "Ет Цетера" російський актор Олександр Калягін, 64 роки, та актор Володимир Симонов у вівторок і середу грали у виставі "Лица" в столичному театрі Франка.

Спектакль створений на основі п"яти оповідань Антона Чехова: "На чужбине", "Психопаты", "Канитель", "Злоумышленник" та "Дипломат". Квитки коштували 50–600 грн, у залі були порожні місця.

Акторів поселили на Андріївському узвозі в готелі "Воздвиженський". У Калягіна були заплановані інтерв"ю з двома провідними телеканалами. Актор від них відмовився. Організаторам сказав, що йде в душ.

— Не запитуйте про той скандал, — просили перед прес-конференцією організатори. — Бо тоді він нічого не захоче говорити.

Йшлося про публікацію в російській газеті "Твій день". Там писали, що 30-річна Оксана Горбачова з маленького містечка на Херсонщині влаштовувалася до Калягіна на роботу, а він її начебто зґвалтував.

На офіційному сайті актора написано, що 18 квітня суд зобов"язав "Твій день" виплатити акторові 100 тисяч рублів (приблизно 20 тис. грн.) компенсації за образу честі й гідності.

До Києва Калягіна привіз продюсерський центр "Артхаус", директор якого — невістка Богдана Ступки Ірина. Вона обнімає Калягіна за спину і питає:

— Ви не проти, якщо я буду українською?

— Наоборот, очень мелодичный, красивый язык, — Калягін поправляє шкіряний ремінець годинника. — Украина для меня — это родной дом, — зізнається пізніше.

За чотири роки Калягін знявся в одному фільмі

Політичну ситуацію в Україні коментує так:

— Родные мои! Это нормальные события. Мы так же с ума сходили.

Через пробки в центрі Києва до театру ім. Франка актор приїхав за півгодини до вистави. Налаштував звук на сцені, на півгодини затримав початок. Наприкінці спектаклю присутні вітали акторів стоячи.

— Ви чудова публіка, — каже Калягін зі сцени. — Це не протокольна фраза.

Потім Калягіна везуть до ресторану "За двома зайцями", що на Андріївському узвозі. Він вечеряє борщем, дерунами та п"є узвар. Зранку наступного дня актор відвідав Києво-Печерську лавру, музей Булгакова і потягом поїхав до Москви.

25 травня Калягіну виповниться 65 років.

— Дата як дата, — каже без ентузіазму. — Всю Москву запрошувати не буду. На ювілей театру запрошу (у жовтні його театр "Ет Цетера" святкуватиме 15-річчя).

Актор каже, що мемуарів не пише й не збирається цього робити. В кіно знімається рідко.

— Пропонують таке, що того не варте, — зізнається. — А я дуже балуваний у цьому плані.

За чотири останні роки Калягін знявся лише в одному фільмі — гостросюжетній комедії режисера Григора Гярдушяна "Руд і Сем". Герої Калягіна та Армена Джигарханяна живуть у будинку престарілих. Випадково знаходять кейс із грошима й тікають від мафії.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Калягін назвав Україну рідним домом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі