четвер, 27 квітня 2006 18:32

Не пропустіть

"Інопланетянин" (E.T. the Extra-Terrestrial) *****
 
1 травня, 12.10 Новий


Фантастична мелодрама.  США, 1982 рік, 120 хв. Реж. Стівен Спілберґ. У ролях: Ді Воллас, Генрі Томас, Пітер Койот, Роберт Макнотон, Дрю Беррімор, Том Гавелл, Еріка Еленіак.


Космічний "Чебурашка"


Спілберґ таки отримав "Оскари" за режисуру. Поважна та консервативна Кіноакадемія відзначила його "серйозні" фільми — "Список Шиндлера" та "Врятувати рядового Раяна". Однак ушанувати знаменитого режисера слід було набагато раніше, коли він знімав стрічки, які змінили обличчя сучасного кіно. "Щелепи", "Індіана Джонс" — ці історії ще й досі захоплюють своєю технічною досконалістю. Якщо порівнювати Спілберґа з кимось із попередників, то на думку спадає "чарівник" часів зародження кінематографа Жорж Мельєс.

До визначних робіт американця належить й "Інопланетянин" — надзвичайно добра стрічка. Йдучи від зворотного, як і в "Близьких контактах третього ступеня", Спілберґ наповнив історію про прибульців не ворожою атмосферою фантастичного трилера, а гуманізмом. Дружба між вражаючим зовні, а насправді симпатичним чужинцем (щось середнє між черепахою та Чебурашкою — творіння  Карло Рамбільді) та самотнім хлопчиком випромінює наївну магію кіно. Таку ж, яка свого часу вивела мультфільми Діснея на центральне місце в поп-культурі минулого століття.


Зверніть увагу: телеканал НОВИЙ цю стрічку в програмі на понеділок назвав "ПРИБУЛЕЦЬ".

Зараз ви читаєте новину «Не пропустіть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі