четвер, 09 серпня 2007 18:29

Наші виступлять зі світовими зірками

Цієї середи в столиці Угорщини Будапешті відкрився найбільший музичний фестиваль у Східній Європі "Сіґет". Він відбувається вже 15-й раз на острові Обудай посеред Дунаю. Цього року прибули вісімдесят виконавців з усього світу. На шістдесяти сценах грають важкий рок, фолк, джаз та електронну музику. Учасників "Сіґету" обирають організатори. Із світових зірок запросили співачку з африканської країни Кабо Верде Цезарію Евору, американську співачку Пінк, рок-гурти "Найн Інч Нейлс", "Тул", "Зе Кіллерс", британських зірок техно "Зе Кемікал Бразерс", "Фейслесс", ірландку Шинед О"Коннор. Буде також росіянин Сергій Шнуров із панк-гуртом "Ленинград" та колишній киянин Євген Гудзь, який із 14 років грає циганський панк із гуртом "Ґоґол Борделло" (Нью-Йорк).

Україну представлятимуть "Танок на Майдані Конго" та гурт швейцарця Луї Франка "Естетік Едьюкейшн". "ТНМК" співатимуть на східноєвропейській сцені у вівторок о пів на першу ночі. А "Естетики" — у вівторок о 19.30 на майданчику альтернативної музики.

Українські музиканти вже вчетверте гратимуть на "Сіґеті". 1998-го на острові виступали "Брати блюзу", 2000-го — "Мандри", а минулого року — "Mad Heads XL".

Крім музики на "Сіґеті" показують кіно, організовують спортивні змагання, художні виставки, театральні та циркові вистави. Відкривають дискусійні клуби, мовні школи, дитячі програми, влаштовують розіграші призів, благодійні акції. У цьогорічний фестиваль вклали 10 млн євро. Одноденний квиток на свято коштує 30 євро, тижневий абонемент без права ставити намет — 120 євро, з наметом — 150 євро.

Триватиме "Сіґет" до 15 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Наші виступлять зі світовими зірками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі