середа, 16 січня 2008 14:42

На "Виделці" проводять мистецький рейтинг

"У пресі багато пишуть про культуру. Критики переважно лижуть одне одному дупу, а хороші книжки й диски проходять непоміченими. Ми вирішили показати, хто був найкращим в українській культурі торік", — каже Марина Рудська, 19 років.

Вона одна з упорядників мистецького рейтингу, що з початку січня триває на культурному порталі "Виделка" — vydelka.com. Свої голоси віддали вже понад тисячу користувачів українського Інтернету.

У "віртуальній премії" чотири номінації: кіно- й театральна прем"єри, книжкові та музичні новинки. Серед дисків перемагають "Тримай" "Бумбокса", "Ягудки" "ДахаБрахи" і "Міра" "Океану Ельзи". Серед книжок — "Марадона" Сергія Жадана, "Жарт Другий" Тетяни Винокурової-Садиченко й "Говорити" Тані Малярчук.

"Голосували за Янку Дубинянську, оскільки це наша улюблена письменниця. Її ми читаємо скрізь: у туалеті, на кухні, на роботі, в транспорті, в ліжку з коханими, в ліжку без коханих. Ми мріємо про автограф від Янки", — пише анонімний користувач. "Розмірковую над питанням: наскільки етично голосувати за себе, кохану?" — вагається письменниця Ярослава Литвин. До рейтингу ввійшов її роман "Пухнаста".

У номінації українських кінопрем"єр 26 стрічок. Найбільше голосів поки що набирає "ОранжЛав" Алана Бадоєва.

Голосування триватиме до 1 лютого. Після цього переможцям вручать віртуальні премії.

Зараз ви читаєте новину «На "Виделці" проводять мистецький рейтинг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі