вівторок, 30 грудня 2008 18:06

На вертеп привезли овець

Автор: фото: Андрій Єловіков
  П’ятьох овець надав фермер із Одещини. Вони житимуть на території Софії Київської до кінця свят
П’ятьох овець надав фермер із Одещини. Вони житимуть на території Софії Київської до кінця свят

Співак Олег Скрипка не приїхав на фестиваль "Країна мрій. Вертеп". Його наприкінці минулого тижня провели на території Софії Київської.

— Він у Москві якісь справи вирішує, — каже директор музею "Софія Київська" Неля Куковальська, 49 років. З етногуртом "Хорея Козацька" жінка відкриває ляльковий вертеп. У її очах яскраві сині лінзи.

— Востаннє вертеп у Софії стояв 1934-го, — Куковальській приносять гаряче вино у пластиковому стакані. — Вирішили відкрити його на Католицьке Різдво, бо так святкує вся Європа. Нам теж треба відновлювати традиції.

Під навісом стоять п"ятеро овець.

— Тварин нам дали в оренду до закінчення свят. Їх із Одещини привіз чоловік, який тримає кількасот овець. Купили їм по мішку кукурудзи і пшениці. Доки стоять на вулиці, потім кудись у приміщення заберемо, щоб не мерзли.

Куковальська оголошує аукціон "Під крилом Ангела".

— Нам потрібно 170 тисяч доларів, щоб відтворити постаті Архістратига Михаїла і Воздвиження на шпилі Південної Вежі. За  листопад зібрали 58 тисяч гривень. А ще хочемо відродити криницю на території Софії.

Серед 14 лотів — ікони ювеліра Лежагіна "Народження Ісуса" і "Миколай Чудотворець" по $25 тис. кожна й вироби з кераміки Надії Козак по $350 та $950. Проте жоден із лотів не купують.

Вертеп стоятиме до 19 січня 2009-го. Вхід до "Софії Київської" — 2 грн.

Зараз ви читаєте новину «На вертеп привезли овець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі