четвер, 07 червня 2007 18:42

На "Кінотаврі" чекають скандалу

У російському курортному місті Сочі, у Зимовому театрі, триває ХVIII Міжнародний кінофестиваль "Кінотавр".

Найекстравагантнішою його зіркою став кіноактор Андрій Мерзлікін із мамою, який грав у "Бумері". Ніна Петрівна одягла майку зі своєю фотографією, на якій вона прикладає вухо до живота вагітної невістки Анни.

На останньому місяці вагітності й дружина режисера Павла Чухрая — Анастасія. Вона була в чорній вечірній сукні з декольте.

Відкривала "Кінотавр" позаконкурсна драма Андрона Кончаловського "Глянець". Головну роль у ній зіграла дружина режисера Юлія Висоцька — актриса та ведуча телепрограми "Едим дома". Висоцька грає швачку з Ростова-на-Дону, яка приїжджає до Москви з мрією стати моделлю й підкорити столицю.

"Что я, хуже Лолиты какой-нибудь или Ренаты Литвиновой — ни кожи ни рожи?" — говорить героїня Висоцької у фільмі. Вона побачила одного багатія у журналі "Форбс". "И страстно его захотела. И теперь я от него ребенка жду. Так что я свои пятьдесят лимонов уже заработала", — каже героїня Висоцької.

Сценарій Кончаловський написав із Дунею Смирновою — донькою радянського режисера Андрія Смирнова. Кончаловський зізнається, що багато про нічне московське життя йому розповів господар елітного агентства знайомств Петро Лістерман.

— Він навіть хотів зіграти головного героя, але дуже соромився перед камерою, — зізнається режисер. — Петі дісталася крихітна роль хірурга, який знайде у головного героя рак.

Першою нагородою фестивалю став "Приз за багаторічне просування російського кіно й вірність йому". Його дали директорові Венеціанського кінофестивалю Марку Мюллеру.

У конкурсній програмі покажуть 14 стрічок. Картину української режисерки Кіри Муратової "Два в одному" з Богданом Ступкою й Ренатою Литвиновою в головних ролях уже показали. Кажуть, у неї великі шанси взяти гран-прі. Фільм уже має російську кінонагороду "Ніка" як найкраща стрічка країн СНД. Також за головний приз змагатиметься трилер "Вантаж 200". Цей фільм через надмірну жорстокість поки що заборонили для російського прокату.

Чекають скандалу від конкурсної програми, зокрема від фільму "День народження інфанти". Це напівдокументальна картина про садомазохістів 23-річної режисерки Валерії-Гай Германіки. Люди одягають на себе нашийники, б"ють себе нагайками, потім випивають спиртне і починають кохатися. Частина акторів у фільмі — справжні садомазохісти, які погодилися зніматися, якщо не буде видно їхніх облич. У титрах замість прізвищ стоять клички:  Умніца Ліл, Нью, Скунс, Лис, Лисьона, Кошка.

Очолює журі російський режисер Вадим Абдрашитов, який народився у Харкові. Закінчиться "Кінотавр" 11 червня.

Зараз ви читаєте новину «На "Кінотаврі" чекають скандалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі