понеділок, 01 червня 2009 16:18

На фестивалі Богдана Ступки покажуть фільм Мадонни
5

Актриса Олеся Жураковська (праворуч) пройшлася червоною доріжкою кінофестивалю разом із подругою
Фото: фото: Наталія ЧУБЕНКО
Голлівудський актор Арманд Ассанте (ліворуч) на Київський кінофестиваль прийшов із друзями: лідером гурту ТНМК Фаготом і приятелем зятя Тимошенко — Чіро Орсіні
Директора Київського кінофестивалю Богдана Ступку цілує його син — актор Остап Ступка
Актор Леонід Ярмольник готується ступити на червону доріжку перед київським Театром ім. Франка
Актор Михайло Голубович, який грав у фільмі ”Пропала грамота”, хизується перед колегами своєю новою зачіскою

29 травня у столичному Театрі ім. Франка відкрився I Київський міжнародний кінофестиваль. Його організував 67-річний актор Богдан Ступка. За головну нагороду — бронзову статуетку — змагатимуться 35 фільмів із дев"яти країн.

Сквер біля театру засланий червоною доріжкою. Обабіч стоять хлопці й дівчата в українських строях.

— Тут яма, — тупотить огрядна жінка по червоній доріжці. — Коли йтимуть актриси на підборах, — звертається до хлопця у вишиванці, — тихенько попереджай їх чи підтримуй за лікоть, бо ще впадуть.

Акторів до театру привозять автобусом "мерседес".

— Може, вже час іти? — питає 43-річна Руслана Писанка в білоруського актора Анатолія Кота, 35 років.

— Ще команди не було, — стенає той плечима і просить у Руслани жуйку. — Доки Богдан Сильвестрович давав прес-конференцію, я в буфеті три чарки коньячку перехилив.

Фестиваль відкриває документальний фільм "Рембрандт: Я звинувачую!" британського режисера Пітера Ґрінуея, 67 років. У ньому йдеться про полотно Рембрандта "Нічна варта". Режисер  аналізує й пояснює мотиви всіх 34-х зображених у картині персонажів, які таємно замислили вбивство.

— Вері хепі! — ручкається з британцем Ступка, показує на будівлю театру Франка. — Зіс іс е сіата. Ай ем діректор.

Ґрінуей мовчки киває.

— Фестивалі — марна трата часу, — каже він у фойє. — Для чого йти в кіно, якщо кіно може прийти до тебе через телевізор чи Інтернет? Кіно придумали євреї, а фестивалі — фашисти. Берлінський кінофестиваль створив Гебельс, Венеціанський — Муссоліні, а Каннський — тоталітарний режим Віші.

— Фестивалі — це добре, — не погоджується голлівудський актор Арманд Ассанте, 59 років. Серед понад ста його ролей одна з найвідоміших — Одіссей в однойменній голлівудській картині російського режисера Андрона Кончаловського. — Я вже був у Києві на фестивалі "Молодість", на відкритті ресторану в Жені Тимошенко й Шона Карра. Вирішив приїхати ще раз.

Екс-міністр транспорту Микола Рудьковський прийшов без дами.

— Мав би честь підтримати якийсь із ваших проектів, — тисне руку Богданові Ступці.

— Матеріальна допомога — ось найкраща підтримка, — кидає Богдан Сильвестрович і йде до решти гостей.

Фаворитом кінофестивалю називають дилогію "Че" американця Стівена Содерберґа. Це фільм про аргентинського революціонера Че Гевару з бюджетом у $58 млн. Стрічку показуватимуть 2 червня в Будинку кіно.

— Обов"язково подивлюся документальну стрічку Натана Рісмана "Я є, бо ми є", — каже дизайнерка Лілія Пустовіт. — Сценарій до неї написала поп-зірка Мадонна після подорожі до африканської країни Малаві.

"Я є, бо ми є" — друга стрічка за сценарієм Мадонни. Рік тому вона зняла фільм "Бруд і мудрість" про українського емігранта-музиканта Євгена Ґудзя. Її показали на Берлінському кінофестивалі.

За перемогу на Київському кінофестивалі змагаються українські стрічки "Контракт" Віри Яковенко і "Таємничий острів" Володимира Тихого. Переможця визначать 3 червня.

— Премій не вручатимемо, бо грошей немає, — каже Богдан Ступка. — Перельоти гостей, проживання, харчування оплачують спонсори. Я в це не втручаюся, навіть суми бюджету не знаю.

Зараз ви читаєте новину «На фестивалі Богдана Ступки покажуть фільм Мадонни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі