вівторок, 29 липня 2008 15:07

Музей Брюса Лі обійдеться в 50 мільйонів доларів

Родичі актора й майстра кунг-фу Брюса Лі запропонували побудувати музей на його честь в американському місті Сіетл, де похований митець бойового жанру. Реалізація такого задуму обійдеться в $50 млн.

— Щороку до Сіетла приїжджають тисячі шанувальників батька, щоб відвідати його могилу. А музею на його честь досі не створено ні в Сіетлі, де він похований, ні в Сянгані, де провів дитинство, — заявляє донька бійця-актора 39-річна Шенон Лі Кеслер, яка очолює Фонд Брюса Лі в США.

Вона також візьме участь у створенні музейного комплексу батька в китайському місті Сянгані. Будинок, де Брюс жив у 1944–1959 роках, до того, як емігрував до США, із 1960-х належить китайському мільярдерові 86-річному Юй Пеннянью. Нині там розміщений дешевий мотель.

— Пеннянь вирішив віддати його під музей, — додає Кеслер. — Він хоче розширити невелику будівлю до музейного комплексу розміром майже 3 тисячі квадратних метрів. Окрім музею, там будуть бібліотека, кінозал і центр бойових мистецтв.

Молодший брат кіноактора Роберт і старша сестра Фібі заявили, що передадуть до музею в Сянгані особисті речі Брюса: одяг, сімейні фотоальбоми, меблі, які стояли в будинку, коли майстер бойових мистецтв був дитиною.

Несподівана смерть актора 20 липня 1973-го в 32-річному віці настала через підвищену чутливість організму до одного з лікарських препаратів. це викликало набряк мозку. Хоч дотепер кажуть, що Брюса Лі отруїли, бо він нібито видав таємниці навчання шаолінських ченців, а також за його зв"язки з китайськими тріадами.

Зараз ви читаєте новину «Музей Брюса Лі обійдеться в 50 мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі