середа, 26 березня 2008 17:20

Микола Трох любив знімати порно

Київському фотохудожнику Миколі Троху мало виповнитися 47. Та він не дожив до цього дня народження півроку. Передчасно пішов із життя через хворе серце. Друзі Миколи в столичній галереї "Ірена" на вул. Артема, 35 виставили роботи його останнього проекту. На знімках — оголені тіла. Але не живих натурниць, а перезняті з обкладинок старих порнографічних журналів — потертих, зім"ятих, замацаних.

Порно — улюблена тема Троха. Проте, на відміну від інших, він використовував її не за призначенням. Робив це здебільшого для провокації не так бажань, як думок глядача. На початку 1990-х він проніс центральними вулицями Києва величезне фотопанно, на якому бабуся в шкільній формі демонструвала свої геніталії. Навіть міліціонери Троха не зупинили. Бо не побачили в цьому криміналу. А він доводив — жінка прекрасна в будь-якому віці.

Колись Микола працював на заводі "Арсенал". Потім із пролетарів подався в митці. Він трохи заїкався і соромився цього. А ще рано став лисим. Зовні нагадував вождя світового пролетаріату. Замітку про це та про його порнопровокацію з портретом Троха "на паспорт" (вигляд з потилиці) я колись надрукувала у парламентській газеті. Невдовзі читач-пенсіонер надіслав відгук на матеріал. Він написав на газетній вирізці червоним: "Дура! Не плутай хрін із пальцем". Микола зрадів: провокація діє!

Бабуся в шкільній формі демонструвала свої геніталії

А потім подарував мені на день народження свою роботу: кохаються два напіводягнені гомосексуалісти — у рамочці та під склом. Трох любив чорно-білі роботи і стару фотоапаратуру. Нову цифрову не визнавав. Миколине світосприйняття дуже чітке, може, тому — шокуюче та повчальне. Спасибі тобі, Трох, що ти є такий…

Зараз ви читаєте новину «Микола Трох любив знімати порно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі