неділя, 01 квітня 2007 16:45

Любко Дереш писав роман із психіатром

Роман "Трохи пітьми" 22-річного львівського письменника Любка Дереша виходить у квітні у харківському видавництві "Клуб сімейного дозвілля". Коштує він 15,50 грн.

Це вже четверта книга Дереша. Перший роман "Культ" письменник написав у 15 років. Його відразу переклали в Німеччині, Сербії та Італії. А в Польщі книги Дереша перевидавали по кілька разів.

— "Трохи пітьми" — твір за формою і змістом зовсім відмінний від того, що я писав раніше, — розповів "ГПУ" письменник. — Один мій знайомий, практикуючий психіатр, провів для мене психодраму. Ми брали кілька каменів, призначали їм ролі різних персонажів, пересували їх, вигадуючи різні життєві обставини. Записали це на аудіокасету. А я потім це переніс на папір. У моєму романі шестеро людей вважають себе самогубцями. Вони збираються на Шипоті і говорять про це.

Шипіт — водоспад у Карпатах. Щороку влітку біля нього збираються неформали. Колись Любко Дереш для столичної преси писав репортажі з цього місця. В одному він розповідає, як голодні панки з"їли пса породи мастіфо-неаполітано.

— Книга стане підсумком моїх репортажів із Шипоту, — додає письменник.

Зараз ви читаєте новину «Любко Дереш писав роман із психіатром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі