понеділок, 22 грудня 2008 16:44

Латвії не буде на Євробаченні

Керівництво латвійського телебачення відмовилося від участі в пісенному конкурсі Євробачення, який відбудеться в Москві у травні 2009-го.

— Це рішення прийняли через економічну кризу, — пояснює гендиректор латвійського ТБ Едгар Котс. — Наш бюджет на 2009 рік скоротили на 4,8 мільйона доларів.

Латвія також не вестиме трансляції з Євробачення, вона не придбала потрібної для цього ліцензії.

— Рішення відмовитися від участі було помилкою,  —  каже продюсер національного відбору Івета Лепешко, 34 роки. — Участь коштує не надто дорого. Вартість ліцензії 100 тисяч латів (приблизно $200 тис. — "ГПУ").

Росія планує витратити на конкурс 1 млрд руб. Прем"єр цієї країни Володимир Путін пообіцяв, що проголосує за представника Англії. Він сказав це композитору лордові Ендрю Ллойду Веберу, коли той закинув росіянам, що вони ніколи не підтримують британців.

На Євробаченні-2000 Латвія була другою. А 2002-го представниця цієї країни Марія Наумова перемогла в конкурсі. Із 2006-го два роки поспіль латвійці давали 12 балів виконавцям з України.

Зараз ви читаєте новину «Латвії не буде на Євробаченні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі