вівторок, 22 липня 2008 14:50

Кузьма на "Гніздо" приїхав у білому лімузині

Поп-рок-фестиваль "Гніздо" на аеродромі "Гайок" у Білій Церкві на Київщині цього року відбувався вп"яте. І вперше тривав не день, а два — 19-го та 20 липня. Загалом на концерті побували майже 200 тис. чоловік.

Першого дня публіку розігрівав гурт "Platina".

— Раз нас поставили першими, значить ми серед усіх найменш розкручені й найменше знають наші пісні, — каже солістка групи Вікторія Васалаті, 26 років. — Ну, немає нас ще в телевізорі, нема в радіо. Та колись і ми на фестивалі виступатимемо останніми.

Та все одно їхні композиції "Зайві слова" та "Білет-кіно" підспівували всі.

— На фестивалі все організовано,— додає Вікторія. — Людей — яблуку ніде впасти. Ведуть себе нормально, немає в жо...у п"яних ходячих.

Далі виступали українські гурти "Друга Ріка", "Тартак", "YouCrane", "QARPA" та "Димна Суміш". Хідлайнером першого дня був британський гурт "White Rose Movement". Другого — російський "Punk TV" із Новосибірська.

— Їх та вчорашню групу із Британії наша публіка не дуже сприймає. Вони грають якісну, хорошу музику, але видно, що почуваються не в своїй тарілці, — ділиться коротко стрижена дівчина в джинсах та майці. — А нам треба по-простінькому, "Скрябіна", "Другу ріку" — щоб поспівати.

Лідер новосибірського гурту Володимир Комаров, 26 років, нарікає, що не відчувалося контакту з людьми.  Слухачі стояли далеко, а вони вглибині сцени.

"Punk TV" в Україні ще виступав у харківському клубі "Живіт". Хлопці мають два альбоми і готують третій. Напрям, у якому працюють, називають "електророк". Говорять, що з українських виконавців слухають "Океан Ельзи" та "Жигулі".

Завів публіку вінницький "ТІК". Після виступу лідер гурту Віктор Бронюк, 28 років, зійшов зі сцени й викрутив свою вишиванку, мокру від поту.

Завершив вечір феєричним шоу 39-річний Кузьма зі "Скрябіна". На фестиваль він приїхав на білому лімузині. Привіз із собою купу напівголих дівчат у шкіряних костюмах, які прикривали тільки деякі частини їхніх тіл. Це гурт "Пающіє Труси", який Андрій Кузьменко продюсує. Коли дівчата вийшли на сцену, охоронці повиймали мобільні телефони й почали їх клацати на камери.

На "Тарасі Бульбі" обстежували на СНІД

— Це жорсткий конкурс, — каже голова журі рок-фестивалю "Тарас Бульба" Юрій Шаріфов, 61 рік. — Ми робимо не свято, а відкриваємо нові імена.
18–20 липня фестиваль, уже 11-й, відбувся в райцентрі Дубно на Рівненщині. Кожен із 17 вітчизняних молодіжних гуртів мав виконати по дві пісні.
На колишньому стадіоні біля річки Іква приїжджа молодь розбила із сотню наметів.
— Нас тут живе до тисячі. У першу ніч лив дощ, холодно було, — розповідає рівнянин Олександр Мартинюк, 25 років. — Воду брали з міських колонок, їжу готували на вогнищах. У неділю якісь добрі душі принесли в табір казан гарячого кулешу.
Музикантів розселили по гуртожитках. На першому поверсі їх охороняли бійці "Беркута". Цього року гран-прі отримала львівська група "Полинове поле", яка грає дум-готику. Перше місце присудили гурту "ЕТС" із Сум, друге — посіла київська "Гапочка", а третє — волинський "Slap".
На гала-концерт, що відбувся в неділю, приїхав 44-річний Олег Скрипка із гуртом "ВВ". Ходить у супроводі двох охоронців.

— Тут хороша енергія, — киває.
У Палаці дітей та молоді проводили безкоштовне обстеження на ВІЛ/СНІД. Хто здав кров — отримував презервативи та брошури.
— Обстеження анонімне, — запевняє 24-річний медпрацівник Сергій Синицький. — Результати повідомимо по телефону за два тижні. В основному приходила молодь 17–23 років.
Із майдану Незалежності в центрі міста, де проходив концерт, вивезли п"ять вантажівок сміття.
— Уперше за роки проведення фестивалю до реанімації не потрапила жодна людина, — каже заступник міського голови Дубна Олександр Карп"юк, 40 років. — А в міліцію за хуліганство забрали лише півсотні.

Олена Власова

Зараз ви читаєте новину «Кузьма на "Гніздо" приїхав у білому лімузині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі