вівторок, 17 січня 2012 06:00

Клуні буде головним претендентом на "Оскар"

Автор: Фото: REUTERS/Lucy Nicholson
  Пес Уґґі на червоній доріжці ”Золотого глобуса” зі статуеткою кінонагороди. У фільмі ”Артист” рятує від смерті головного героя
Пес Уґґі на червоній доріжці ”Золотого глобуса” зі статуеткою кінонагороди. У фільмі ”Артист” рятує від смерті головного героя

Три "Золоті глобуси" отримала німа стрічка французького режисера 44-річного Мішеля Азанавічуса "Артист". Нагороду Голлівудської асоціації іноземної преси вручили в неділю в Беверлі Хілз. Фільм став кращою комедією року. Також відзначили музику і виконавця головної ролі Жана Дюжардена, 39 років. Він уже має "Золоту пальмову гілку" Каннського фестивалю.

— Горді з того, що ми перші витягли "Артиста" в Україну, — каже кінокритик 53-річний Алік Шпилюк, програмний директор Одеського кінофестивалю. — Коли подивилися фільм у Каннах, одразу вирішили, що він має відкрити Одеський фестиваль. Мали проблеми з правами на копію, але за 1,5 місяця переговорів вдалося їх дістати. Думаю, стрічка здобуде багато перемог і на "Оскарі". Вона стала однією з головних кіноподій минулого року. Задумували фільм як експеримент: перенесення німого кінематографа на сучасний екран. У результаті ж виявився комерційно успішний. Успіх полягає в поєднанні французької, європейської кінотрадиції із голлівудською.

В українському прокаті "Артист" з'явиться в середині лютого. Бюджет фільму — $12 млн, у прокаті вже зібрав понад $27 млн.

— Досвід показує, що всілякі призи не надто впливають на успіх в українському прокаті, — продовжує Алік Шпилюк. — Оскільки стрічка постійно на слуху, це підігріває інтерес у глядача.

23 лютого в Україні покажуть також кращий драматичний фільм року — картину "Нащадки" американця 50-річного Олександра Пейна.

— Чудовий фільм, у Пейна поганих не буває. Крім того, це одна з найкращих ролей Джорджа Клуні. Від нього просто неможливо відірватися. Найбільше вразили очі Клуні. У них видна величезна гама почуттів і емоцій. Думаю, українцям стрічка має сподобатися. Особливо жінкам. Клуні буде головним претендентом і на "Оскар".

"Золотим глобусом" за найкращу жіночу роль нагородили актрису Меріл Стріп, 62 роки, яка знялася в кінодрамі "Залізна леді" про колишнього британського прем'єр-міністра Марґарет Тетчер. Акторку номінували на премію 26 разів. Має вже восьмий "Золотий глобус". Їх вручають із 1944-го.

6

годин тривала церемонія вручення нагород. Гості вечірки з'їли 10 тис. порцій суші та випили 550 пляшок шампанського "Моет і Шандон" від 6 тис. грн за пляшку.

 

Бред Пітт прийшов із ціпком

Приз за кращу чоловічу роль отримав американський актор Джордж Клуні, 50 років. Його герой у стрічці "Нащадки", землевласник Метт Кінґ, хоче відновити стосунки з  доньками після смерті дружини. Для цього розшукує з дівчатами її коханця.

На сцену Клуні жартома вийшов із ціпком, позиченим у Бреда Пітта, 48 років. Той ушкодив коліно, коли ніс доньку 3-річну Вів'єн і послизнувся.

— Мені подобається цей аксесуар, — жартує Джордж Клуні зі сцени. — Але змушений буду повернути його, бо Бред не зможе дійти без нього в бар. А йому це сьогодні треба.

Бред Пітт також змагався з Клуні за кращого актора.

 

Зараз ви читаєте новину «Клуні буде головним претендентом на "Оскар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі