середа, 17 грудня 2008 17:41

Караванська створила одяг за малюнками дітей
5

Співачка Міка Ньютон (у центрі) з учасниками конкурсу
Фото: фото: Наталія ЧУБЕНКО
Аліна Тимохіна перемогла на конкурсі ”Зірка Барбі” у номінації ”Фешн-сторі”. Вона написала про фею, яка допомагає дітям
Глядачі дивляться вихід юних моделей
На конкурсі пригощали морозивом, желе з ожини і порічок, соком
За ескізом школярки Аліни Шестерняк із Києва дизайнерка Оксана Караванська пошила сукню

"Коли виросту, хочу стати цілителькою маленьких дітей. Я вже придумала медичний халат із дитячим малюнком, щоб дітки раділи й швидше видужували. Мої пацієнти перестануть хворіти і наступного разу прийдуть до мене, щоб просто поговорити", — це уривок із твору 6-річної Ксенії Бевз із міста Вінниця.

12 грудня в центрі родинного дозвілля "Дивосвіт" назвали переможців конкурсу дитячих мрій "Зірка Барбі". Три місяці журі на чолі зі співачкою Тіною Кароль обирало фіналісток. Із тисячі робіт лише дві — від хлопців, решту прислали дівчата. Був і лист від 43-річної жінки з міста Кривий Ріг. Його не розглядали.

— Хотілося, щоб переміг хлопець, але не вийшло. Валентин Зарук із Донецька прислав фешн-сторі про своє дизайнерське майбутнє. Він зайняв четверте місце. Хлопець має найбільшу колекцію ляльок Барбі у світі, — розповідає ведуча Тала Калатай.

Біля неї сидить 22-річна співачка Міка Ньютон із розпущеним волоссям, пофарбованим у чорний колір. Раніше вона була білявкою.  

— Першу Барбі мені привіз із Німеччини тато 1993-го. Віддав за неї 100 доларів. У школі мені всі дівчата заздрили, — каже вона й  поправляє комірець на білій сукні. — Сама придумала це плаття. Із нового року випускатиму одяг від Міки Ньютон. Для впевнених у собі дівчат, які навчаються в університетах. А то для них ніхто не шиє.

Дизайнерка Оксана Караванська, 42 роки, хвалить плаття Ньютон. За малюнками, надісланими на конкурс, Оксана створила колекцію одягу. Працювала два тижні. Найважче далася сукня-аплікація з листків і пелюсток. Її дизайнерка пошила зі світло-зеленої тафти, спереду нашила велику жовту квітку.

— Я собі теж таку хочу, — капризує Ньютон. — Чому таке для дорослих не шиєш?

Цю модель прислала на конкурс 11-річна Аліна Шестерняк із Києва. Знайшла у книжці засушені листочки і склеїла плаття клеєм ПВА. 13-річна киянка Вікторія Шляхтиченко створила гаптований брючний костюм із меланжевої пряжі. Прислала готовий виріб на ляльці Барбі.

— Вечорами сиділа біля телевізора і плела, — розповідає Вікторія. — Приснилося, ніби я в такому костюмі перемагаю на конкурсі краси. Мама купила на базарі кольорові нитки за 12 гривень і сказала: "Давай, здійснюй свою мрію".

Директор видавництва "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" 47-річний Іван Малкович обіцяє випустити у світ книжку "Таємниці зіркових професій". У ній розмістить твори учасників конкурсу.

Зараз ви читаєте новину «Караванська створила одяг за малюнками дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі