вівторок, 28 серпня 2007 15:47

Ірма Вітовська зіграє у Віталія Малахова бездітну

  Ірма Вітовська грає в театрі за символічний гонорар
Ірма Вітовська грає в театрі за символічний гонорар

33-річна актриса Ірма Вітовська зіграє в антрепризній виставі режисера столичного Театру на Подолі Віталія Малахова "Допомогти так легко, або Звідки беруться діти". Гастролі почнуться 13 вересня в Харкові та пройдуть у 30 українських містах.

— У київському Молодому театрі для мене ролей зараз нема, — каже Ірма. — А я не можу без сцени. Тому погоджуюся грати за символічні гонорари. На початку літа київський режисер Віталій Малахов запропонував мені роль жінки Наталі, яка не хоче народжувати дитя, щоб не псувати фігуру. Я одразу погодилася. Моя героїня наймає для народження дитини сурогатну матір Оксану. Її втілить телеведуча Маша Єфросініна.

П"єсу "Допомогти так легко" написав київський драматург Анатолій Крим іще двадцять років тому. Вона називалася "Право на життя" і розповідала про життя палати породіль у радянському пологовому будинку.

— Зі сценарію повикидали парткоми й секретарів цека, — пригадує Вітовська. — Лишили історію про п"ятьох жінок із різними долями, які от-от мають народити. І почали репетиції. Малахов був такий милий, як Карлсон. Ніколи не кричав. Навіть якщо актор чогось не розумів.

Ірма розповідає, що роль її свекрухи мала грати Ада Роговцева.

— Але потім їй запропонували зйомки в російському кіно. І вона відмовилася.

Григорій Чапкіс сам попросив для себе роль

Роговцеву замінила актриса київського театру на Подолі Тетяна Печонкіна.

— А хореограф Григорій Чапкіс сам попросив для себе роль, — веде далі Ірма. — Його розчулило, що вистава розповідає про залишених у роддомі дітей. Він сказав Малахову: "Нас у мами було семеро. Після війни ми жили дуже важко. Але тоді у багатьох батьки загинули. Зараз у кинутих дітей здебільшого батьки живі. Зробіть для мене роль".

І для Чапкіса вигадали роль благодійника, що допомагає вагітній учениці ПТУ. Її грає донька режисера, ведуча телепрограми "Картата потата" на каналі "Інтер" Даша Малахова. У кінці вистави Чапкіс із Дашею танцюють танго.

— Три пробні вистави ми зробили в Криму в липні, — каже Вітовська. — У театральному ялтинському комплексі  "Ювілейний" при температурі 30 градусів зібралася повна зала. Мене здивувало, що жінки прийшли у вечірніх сукнях, із діамантами. Таку публіку в Києві нечасто побачиш. А от у Севастопольському театрі імені Луначарського народу було мало. Через спеку в коридорах відчинили вікна. Акторам на сцені було чути, як на пляжі в гучномовець людей просять не запливати за буйки.

Зараз ви читаєте новину «Ірма Вітовська зіграє у Віталія Малахова бездітну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі